Η καθηλωτική μεταμόρφωση της Ρενέ Ζελβέγκερ σε Τζούντι Γκάρλαντ

POP UP TEAM
/
12 Σεπτεμβρίου, 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρενέ Ζελβέγκερ, ένιωσε, ένα αίσθημα βαριάς ευθύνης υποδυόμενη την θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια, Τζούντι Γκάρλαντ όσο πιο πιστά μπορούσε στην ταινία «Judy», η οποία προβλήθηκε χθες Τρίτη 10/9 στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και καταχειροκροτήθηκε.

 

 

Η ταινία σκιαγραφεί τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής της Τζούντι Γκάρλαντ, όταν έφθασε στο Λονδίνο το 1968 για να τραγουδήσει, στο πλαίσιο μιας sold-out περιοδείας με στόχο να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.

Εν μέσω μιας τρικυμιώδους δικαστικής διαμάχης με τον τέταρτο σύζυγό της και συνοδευόμενη στην περιοδεία της από τον πέμπτο και τελευταίο σύζυγό της Μίκι Ντι, τον οποίο υποδύεται ο Φιν Γούιτροκ, η Τζούντι Γκάρλαντ δίνει μάχη εναντίον της κατάθλιψης, της αγχώδους διαταραχής και του εθισμού.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ρενέ Ζελβέγκερ χαρακτήρισε τον ρόλο της ως «ένα είδος διαρκούς εξερεύνησης» ανάμεσα στο δημόσιο πρόσωπο και στις προσωπικές εμπειρίες της Τζούντι Γκάρλαντ.

«Υπάρχουν πολλές παράμετροι που είναι μη διαπραγματεύσιμες και έχουν καταγραφεί δημοσίως και μέσα από τα λόγια της ίδιας της Τζούντι. Επομένως νιώθεις κατά κάποιον τρόπο μια αίσθηση ευθύνης για να τα αναπαραστήσεις με όσο πιο αυθεντικό τρόπο μπορείς.

Και έπειτα τα υπόλοιπα ήταν αρκετά δύσκολο να τα γνωρίζω γιατί μιλάμε για πολύ ιδιωτικές στιγμές που δεν έχουν γίνει γνωστές και είναι μια ερμηνεία του πώς θα μπορούσε, υπό εκείνες τις συνθήκες, να βιώνει τις εμπειρίες αυτές ο άνθρωπος που τις ζούσε», δήλωσε η Ρενέ Ζελβέγκερ.

 

Η βιωματική υποκριτική της Ρενέ Ζελβέγκερ

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ακολουθεί το σύστημα Στανισλάφσκι, ένα είδος βιωματικής υποκριτικής, κάτι που βοήθησε τους συμπρωταγωνιστές της στην ταινία να κατανοήσουν και εκείνοι τον κόσμο της Τζούντι Γκάρλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερμηνεία της Ρενέ Ζελβέγκερ στην ταινία «Judy» έχει αποσπάσει ήδη ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Δείτε ακόμη – Βραβείο Golden Eye στην Κρίστεν Στιούαρτ
«Η Ρενέ ήταν άψογη γιατί είναι σπουδαία ηθοποιός, αλλά τραγουδάει επίσης, είναι πολύ αστεία και έχει μεγάλη καρδιά. Οι θεατές νιώθουν ότι την γνωρίζουν, ότι είναι μια από αυτούς. Και νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενδεικτικό χαρακτηριστικό της Γκάρλαντ», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρούπερτ Γκουλντ.

Η ταινία «Judy» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved