Τα 10 πιο ‘αντιεπιστημονικά’ Sci-fi φιλμ όλων των εποχών

POP UP TEAM
/
17 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η επιστημονική φαντασία υποτίθεται ότι είναι φαντασία βασισμένη στην επιστήμη… Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στα Sci-fi φιλμ. 

Όλη η επιστημονική φαντασία, σίγουρα περιλαμβάνει στοιχεία φαντασίας, συνήθως σε κάτι όπως τα διαστημόπλοια να είναι ταχύτερα από το φως, να υπάρχει η αιωρούμενη κίνηση, αλλά και ταξίδια στο χρόνο.

Αυτά τα στοιχεία φαντασίας δεν ακυρώνουν απαραιτήτως τον όρο επιστημονική φαντασία, αλλά ορισμένα φιλμ έχουν τόσα πολλά στοιχεία που ονομάζονται περισσότερο φαντασία επιστήμης, όπως τα «Star Wars»

Όταν μιλάμε για μη πραγματική επιστημονική φαντασία, δηλαδή που δεν είναι επιστημονική, αφήνουμε στην άκρη την πραγματική επιστημονική φαντασία. Κανείς δεν θα μπορούσε να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι μια μέτρια ακτινοβολία είναι μια σοβαρή επιστημονική μέτρηση.

Αντ ‘αυτού, αυτή η λίστα αφορά τις ταινίες που κάνουν επιστημονικούς ισχυρισμούς και μπορεί να ξεγελάσουν κάποιον, αυτό γίνεται επειδή κάνουν μια πλάνη να φαίνεται εύλογη ή τουλάχιστον αρκετά εύλογη ώστε ένα παιδί να την πάρει στα σοβαρά.

Το να είναι μια ταινία ‘μη επιστημονική’ δεν την καθιστά βέβαια ως κακή. Ακόμα κι αν είναι κυρίως ταινία φαντασίας και όχι επιστημονικής φαντασίας, είναι τις περισσότερες φορές ευχάριστο να την παρακολουθήσεις ‘μεταφράζοντας’ την επιστήμη ως απλώς μαγική με άλλο όνομα…

10. Soldier

 

9. Interstellar

 

8. Logan’s Run

 

7. Elysium 

 

6. The Cell

 

5. The Lawnmower Man 

 

4. Plan 9 From Outer Space

 

3. The Day After Tomorrow

 

2. The Core

 

1. Mission to Mars

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved