10 φιλμ με μεγάλους τίτλους που αξίζει να δούμε

POP UP TEAM
/
25 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Πριν προβληθεί ένα πλάνο μιας ταινίας, πριν γυριστεί ένα καρέ της, πριν διαβαστεί μια λέξη από το σενάριό της, οι άνθρωποι κοιτάζουν τον τίτλο της για να δούν πόσο σχετίζονται. Είτε πρόκειται για ρυθμιστή τόνου, για αρχή πλοκής, όνομα χαρακτήρα ή θεματικό στήσιμο, το όνομα μετράει πολύ – όχι τα πάντα, αλλά πολλά.

Η προσέγγιση των τίτλων ταινιών ήταν βασικά η ίδια από τότε που μονοπώλησε. κρατήστε τα σύντομα, δυνατά και εύκολα κατανοητά. Πολλοί άνθρωποι σας λένε ότι ένας τίτλος θα πρέπει να είναι λιγότερο μια καλλιτεχνική δήλωση και περισσότερο ένα άγκιστρο μάρκετινγκ που αντικατοπτρίζει την ταινία χωρίς να τρομάζει τυχόν μέλη του κοινού.

Όχι περισσότερες από τρεις λέξεις είναι ο κανόνας σήμερα, με ιδιαίτερη ευνοιοκρατία προς τους τίτλους μεμονωμένων λέξεων τα τελευταία χρόνια, Frozen, Spotlight, Whiplash. Κόλαση απλά κοιτάξτε το τελευταίο έργο του Jake Gyllenhaal, Prisoners, Enemy, Nightcrawler, Southpaw, Everest, Demolition. Σύντομη, απλή και εμπορεύσιμη – αυτοί είναι οι κανόνες.

Αλλά για κάθε κανόνα υπάρχουν και αυτοί που τον παραβαίνουν, τίτλοι που δεν είναι μόνο καλλιτεχνικές δηλώσεις, αλλά είναι ευθύς λυρικοί. Όχι απλώς παραβιάζοντας τον σύντομο και γρήγορο κανόνα, αλλά παίρνοντας ένα σφυρί για έλκηθρο, φτύνοντας τον τάφο του και απαιτώντας να το αναφέρετε με το πλήρες όνομά του. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις καλύτερες ταινίες με υπερβολικά μεγάλους τίτλους.

Βασικοί κανόνες. όχι λιγότερο από έξι λέξεις σε έναν τίτλο και όχι ταινίες franchise – καθώς αυτό είναι απλώς άδικο. Λυπούμαστε λοιπόν τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αυτοί θα πρέπει να βρουν άλλη λίστα για hangout.

1. Dr Strangelove or how I learned to stop worrying and love the bomb (1964)

 

2. Those Magnificent Men in Their Flying Machines, Or How I Flew From London To Paris In 25 Hours 11 Minutes (1965)

 

3. How to Succeed in Business Without Really Trying (1967)

 

4. Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask (1972)

 

5. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

 

6. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

 

7. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

8. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

 

9. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

 

10. Birdman or (the unexpected virtue of ignorance) (2014)

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved