Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Frida Kahlo στο Φεστιβάλ του Τορίνου

POP UP TEAM
/
6 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Ο θρύλος γύρω από το όνομα της απαράμιλλης Μεξικανής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο (1907-1954) δεν σταματά να εμπνέει και να γονιμοποιεί νέες δημιουργίες με πρωταγωνίστρια την ιλιγγιώδη ζωή της και το μοναδικό ζωγραφικό έργο της.

Έτσι, οι εταιρείες Ballandi Arts και Nexo Digital, σε συνεργασία με τη Sky Arte, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση ενός νέου ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Τζοβάνι Τροΐλο, με θέμα τη ζωή και το έργο της Κάλο, το οποίο θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο 37ο Φεστιβάλ του Τορίνου (22-30 Νοεμβρίου). Στις κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί στο διάστημα 25-27 Νοεμβρίου.

Σε αυτήν την κινηματογραφική αφήγηση της πλούσιας σε εμπειρίες και δημιουργία, αλλά συνάμα δραματικής και επώδυνης, ζωής της Φρίντα Κάλο, θα συμμετάσχει και η πασίγνωστη ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες παραγωγής.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το ντοκιμαντέρ αποτελείται από έξι κεφάλαια-σταθμούς στη ζωή της Κάλο. Είναι μία αναζήτηση της ουσίας της ύπαρξης και του έργου της, στην καρδιά του Μεξικού, ανάμεσα σε κάκτους, πιθήκους, ελάφια, παπαγάλους (στοιχεία που συνθέτουν τις επιρροές στο έργο της) και βασίζεται σε πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό της εποχής.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μία φιλμική ανασύνθεση των έργων της ίδιας της ζωγράφου, κυρίως των πιο διάσημων αυτοπροσωπογραφιών της (από εκείνη του 1931 με τον μεγάλο ζωγράφο και σύντροφό της στη ζωή Ντιέγο Ριβέρα, έως εκείνη της «Σπασμένης σπονδυλικής στήλης» του 1944, ή του έργου «Το πληγωμένο ελάφι» του 1946).

Η πλοκή του ντοκιμαντέρ θέλει να «χύσει» φως στις δύο διαφορετικές πτυχές της ψυχοσύνθεσης της Κάλο: Από τη μία να αναδείξει την εικόνα της ζωγράφου -σύμβολο του σύγχρονου φεμινισμού-και από την άλλη να φωτίσει το ελεύθερο καλλιτεχνικό της πνεύμα, που πετά ελεύθερο, παρά τους επώδυνους καταναγκασμούς του άρρωστου σώματός της.

Εξάλλου, για πρώτη φορά παρουσιάζονται φωτογραφίες, ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα της διαλεκτής ζωγράφου, τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο Φρίντα Κάλο και συνήθως δεν εκτίθενται για το κοινό. Επίσης, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει η παγκοσμίου φήμης Μεξικανή φωτογράφος Γκρασιέλα Ιτουρβίδε, μέσα στο λουτρό της ίδιας της Φρίντα Κάλο, το 2004.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved