10 ιδιαίτερα Sci-fi φιλμ των 90s που αξίζει να δούμε

POP UP TEAM
/
2 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το είδος επιστημονικής φαντασίας ήταν πάντα ένας συνδυασμός θεαμάτων υψηλού προϋπολογισμού και κατασκήνωσης χαμηλού προϋπολογισμού. Λόγω των τραβηγμένων προϋποθέσεων που είναι εγγενείς στο είδος, ακόμη και η ταινία με τα πιο ειδικά εφέ κινδυνεύει να θεωρηθεί ως ανόητη, ενώ μια ισχυρή υπόθεση και δημιουργικά πρακτικά εφέ μπορούν να αναδείξουν ακόμη και την πιο χαμηλού προϋπολογισμού ταινία επιστημονικής φαντασίας. Καμία από τις ταινίες αυτής της λίστας δεν είναι Starship Troopers ή The Matrix, αλλά δείχνουν πώς μια καλή ιδέα μπορεί να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά όρια.

Υπάρχει κάτι αξιοθαύμαστο στο να κάνεις μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με μικρό προϋπολογισμό: χρειάζεται πάθος και ενθουσιασμό από την πλευρά του σκηνοθέτη για να προσπαθήσει να δημιουργήσει έργο σε ένα είδος που είναι γνωστό για τα εκθαμβωτικά ειδικά εφέ του και η επιστημονική φαντασία είναι ένα είδος που ακόμη και μια ταινία με τόνους χρημάτων πίσω μπορεί να πέσει με τα μούτρα στην οθόνη.

Το να κάνεις μια ταινία σε αυτό το είδος οπλισμένη μόνο με ένα σενάριο, μια χούφτα ηθοποιών και απόλυτη αποφασιστικότητα –και να δημιουργήσεις μια αξιοπρεπή εικόνα του είδους– είναι σχεδόν θαύμα. Ακολουθούν μερικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας –μερικές σκηνοθετημένες, κάποιες έξυπνες και όλες σχετικά σκοτεινές– από τη ριζοσπαστική δεκαετία του 1990 που αξιοποίησαν στο έπακρο αυτό που έπρεπε να φέρουν στην οθόνη το μακρινό τους όραμα επιστημονικής φαντασίας.

1. Circuitry Man – 1990

 

2. 964 Pinocchio – 1991 

 

3. Hardware – 1990 

  

4. Nemesis – 1992

 

5. Fortress – 1992

 

6. Mindwarp – 1992 

 

7. Timescape – 1993

http://youtu.be/mAedxDP_Ni4

8. The City of Lost Children – 1995 

  

9. Full Metal Yakuza – 1997

  

10. Screamers – 1995

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved