Η Αγία Οικογένεια, μία ταινία για μια γαλλική δυσλειτουργική οικογένεια της ανώτερης αστικής τάξης

POP UP TEAM
/
12 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Από τον Κώστα Καγκελίδη

Στην ταινία Η Αγία Οικογένεια (La Sainte Famille) ένας Γάλλος καθηγητής πανεπιστημίου γίνεται υπουργός για ζητήματα Οικογένειας στη χώρα του ενώ η δική του οικογένεια έχει πολλά άλυτα προβλήματα. Συγγενείς του πεθαίνουν, γίνονται συζητήσεις για τη μοιρασιά της οικογενειακής περιουσίας μεταξύ των απογόνων και όλοι θέλουν να κρατήσουν τους τύπους ενώ παράλληλα διατηρούν κρυφές ερωτικές σχέσεις και ταυτότητες.

Ουσιαστικά, το έργο δεν προσφέρει κάτι καινούργιο γιατί έχουν γίνει και στο παρελθόν films που μιλάνε για οικογένειες σε κρίση. Ωστόσο, το ενδιαφέρον, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η επιλογή του δημιουργού της ταινίας και βασικού πρωταγωνιστή, Louis-Do de Lencquesaing, να κάνει τον κεντρικό του ήρωα πολιτικό. Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλει να ασκήσει κριτική στους πολιτικούς της πατρίδας του, που έχουν δώσει τροφή στα μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια, με την προσωπική τους ζωή και παράλληλα θέλουν να οργανώσουν τη ζωή των υπολοίπων. Επίσης, ο ίδιος, ο Louis-Do de Lencquesaing, ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο του, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι Γάλλοι πολιτικοί διακρίνονται για τη γοητεία τους.

Η ταινία προβλήθηκε στις 03/11/2019, στις 13:00, στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πριν την προβολή της παρουσιάστηκαν διαφημιστικά spots της COSMOTE TV, Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, του ίδιου του Φεστιβάλ, των χορηγών και υποστηρικτών του Φεστιβάλ και του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδότησε, όπως ειπώθηκε, το Φεστιβάλ.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved