Δεκατεσσάρων, μία ταινία για τη φιλία δύο νέων γυναικών από τη Νέα Υόρκη

POP UP TEAM
/
14 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Από τον Κώστα Καγκελίδη

Στην ταινία Δεκατεσσάρων (Fourteen) παρουσιάζεται η σχέση δύο γυναικών που είναι φίλες από τα σχολικά τους χρόνια. Η μία από τις δύο έχει προβλήματα στη δουλειά της, έλλειψη σταθερότητας στην ερωτική της ζωής, θέματα με την ψυχική της υγείας και την κατανάλωση φαρμάκων και η άλλη έχει την έγνοια της πρώτης και της συμπαραστέκεται όπως μπορεί, σαν να είναι η μεγάλη της αδερφή.

Το έργο προβλήθηκε στις 04/11/2019, στις 15:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πριν την προβολή του παρουσιάστηκαν διαφημιστικά spots της COSMOTE TV, Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, του ίδιου του Φεστιβάλ, των χορηγών και υποστηρικτών του Φεστιβάλ και του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδότησε, όπως ειπώθηκε, το Φεστιβάλ ενώ υπεύθυνο για τον υποτιτλισμό του film ήταν το Νεανικό Πλάνο.
Μετά την προβολή της ταινίας ο σκηνοθέτης της, Dan Sallitt, απάντησε σε ερωτήσεις των θεατών λέγοντας πως επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει μουσική και να μη δείξει τις πρωταγωνίστριές του συναισθηματικά φορτισμένες για να είναι το έργο του απλό και κοντά στην πραγματικότητα. Επιπλέον, είπε πως κάνει films με ελάχιστα μέσα, πως αυτό κόστισε 100.000$ και πως δεν έχει δουλέψει με μεγαλύτερο budget.

Η ταινία έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αρέσει στο γυναικείο κινηματογραφικό κοινό της Ευρώπης καθώς μιλάει για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλές, καθημερινές, νέες γυναίκες στις μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου σήμερα και έχει πολλά περισσότερα να πει για αυτό το θέμα από ότι οι σειρές και οι ταινίες όπως το Sex and the City. Μακάρι τα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης να την προσέξουν για να την κάνουν γνωστή. Μακάρι, επίσης, οι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές εταιρίες διανομής και αίθουσες να την πιστέψουν για να μπορέσει να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved