Η Μίκι και η αρκούδα, μία ταινία για τη δύσκολη ενηλικίωση μιας νεαρής κοπέλας από τη Montana των Η.Π.Α.

POP UP TEAM
/
21 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Από τον Κώστα Καγκελίδη

Στην ταινία Η Μίκι και η αρκούδα (Mickey and the Bear) μία έφηβη από τη Montana των Η.Π.Α. προσέχει το βετεράνο του πολέμου στο Ιράκ, ασθενή, αλκοολικό, πολλές φορές κάφρο και απείθαρχο πατέρα της, σε ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν τα όπλα και η απόγνωση. Παράλληλα, η μικρή καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της ενώ ο μπαμπάς της κάνει ότι μπορεί για να μην της επιτρέψει να προχωρήσει στη ζωή της.

Το έργο είναι ένα πολύ καλοφτιαγμένο οικογενειακό δράμα στο οποίο η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Annabelle Attanasio στήνει με τους διαλόγους της πολλές σκηνές χαμηλής έντασης. Επιπλέον, οι βασικοί πρωταγωνιστές Camila Morrone και James Badge Dale δείχνουν με εκφραστικό τρόπο τα αδιέξοδα των ηρώων που υποδύονται και ο υπεύθυνος φωτογραφίας, Conor Murphy, δίνει μία καθαρή εικόνα στο θεατή. Επίσης, η ενδυματολόγος Lucy Hawkins και ο υπεύθυνος για τα σκηνικά Lauren Norby ντύνουν με λιτό αλλά ποιοτικό τρόπο τους χαρακτήρες του film και τους χώρους όπου αυτοί παίζουν. Τέλος, οι αφίσες για τη διαφήμιση της ταινίας είναι πανέμορφες.

Το έργο προβλήθηκε στις 07/11/2019, στις 15:30, στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ήταν στο πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 και πήρε βραβεία από το Independent Film Festival Boston 2019, το Montclair Film Festival 2019, το Nantucket Film Festival 2019, και το New Hampshire Film Festival 2019. Μακάρι οι πρόσφατες συνεντεύξεις της Camila Morrone στη Vogue, το Vanity Fair και το Jimmy Kimmel να στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινού και των μεγάλων κινηματογραφικών festivals στο film για να έχει επιτυχία και στις κινηματογραφικές αίθουσες και να μην αντιμετωπιστεί απλώς ως μία ακόμα καλή ανεξάρτητη παραγωγή.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved