Η πολυσυζητημένη ταινία The Irishman του Μάρτιν Σκορσέζε, είναι ως γνωστόν παραγωγή του Netflix και, από την περασμένη Τετάρτη, η ταινία διατίθεται πλέον και στη συνδρομητική πλατφόρμα.

Εκτός από τις έξυπνες τηλεοράσεις, οι χρήστες του Netflix μπορούν να απολαύσουν οποιοδήποτε υλικό και σε τάμπλετ ή smartphone μέσω της ομώνυμης εφαρμογής. Όμως ο διάσημος σκηνοθέτης λέει τώρα πως θα προτιμούσε να μην δούμε το τελευταίο του φιλμ για την ταινία σε κάποια μικρή οθόνη κινητού τηλεφώνου. Όπως ξεκαθαρίζει, ουδέποτε γύρισε ταινία για κινητό τηλέφωνο. «Δεν ξέρω πώς να το κάνω. Εύχομαι να μπορούσα, δεν ξέρω το πώς. Όχι, δεν το πιάνω».

«Θα πρότεινα, αν ποτέ θελήσετε να δείτε οποιαδήποτε από τις ταινίες μου - ή, τις περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες-, παρακαλώ, παρακαλώ μην τις δείτε σε κινητό, παρακαλώ. Ένα iPad, ένα μεγάλο iPad, ίσως» είπε ο Σκορσέζε στον κριτικό κινηματογράφου Πίτερ Τράβερς, εμφανιζόμενος στο show του δεύτερου στο YouTube «Popcorn With Peter Travers».

Ο σκηνοθέτης εκτιμά ότι παρά τη μεγάλη διάρκειά της -τρεισήμισι ώρες-, η ταινία μπορεί να τραβήξει και να κρατήσει την προσοχή των θεατών.«Δεν το λέω επειδή εγώ την έκανα!» επέμεινε. «Ήταν μια ενδιαφέρουσα αφηγηματική δομή, και κάθε φορά συμμετείχα. Μ' έναν αστείο τρόπο, νομίζω ότι την έκανα για να ανταποκριθώ σε όλα τα βασικά όσον αφορά το πώς θα μπορέσετε να δείτε αυτήν την ταινία. Ιδανικά, θα ήθελα να πάτε σε μια κινηματογραφική αίθουσα, να τη δείτε σε μια μεγάλη οθόνη από την αρχή έως το τέλος.

Και ξέρω, είναι μεγάλη -πρέπει να σηκωθείτε, πρέπει να πάτε στο λουτρό, όλα αυτά, το καταλαβαίνω- αλλά και στο σπίτι νομίζω ότι μπορείτε να περάσετε τη βραδιά με αυτήν, ή ένα απόγευμα, και ξέρω ότι δεν θα απαντήσετε αν χτυπήσει το τηλέφωνο ή δεν πρόκειται να σηκώνεστε τόσο συχνά. Μπορεί να λειτουργήσει», καταλήγει.