Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκάλυψε τον πιο δύσκολο ρόλο της καριέρας του, για τον οποίο χρειάστηκε να προετοιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο στην ζωή του.

Ο διάσημος ηθοποιός, είχε ρωτηθεί στη διάρκεια συζήτησης με το The Hollywood Reporter, ποια από τις ταινίες του χρειάστηκε την δυσκολότερη προετοιμασία.

«Νομίζω το "Οργισμένο Είδωλο"», είπε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναφερόμενος στην βιογραφική ταινία «Raging Bull» του 1980 για τον επαγγελματία πυγμάχο Τζέικ Λα Μότα σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, «λόγω του βάρους που χρειάστηκε να πάρω και όλα αυτά».

Ο 76χρονος ηθοποιός ήταν στην ηλικία των 30 όταν υποδύθηκε τον Τζέικ Λα Μότα, ρόλος που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, το δεύτερο αγαλματίδιο στη συλλογή του μετά το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «The Godfather Part II». 

Σε ερώτηση αν ήταν εκείνος που έπεισε τον Σκορσέζε να κάνει την ταινία, ο Ντε Νίρο απάντησε: «Δεν τον έπεισα, έχουμε ο καθένας τον τρόπο του να βρίσκουμε κοινό έδαφος. Είναι θρησκευόμενος άνθρωπος, εγώ όχι, αλλά συγκλίνουμε σε πράγματα κοινού ενδιαφέροντος».

 Στη συνέχεια εξήγησε πως είχε διαβάσει τα απομνημονεύματα του Τζέικ Λα Μότα και τηλεφώνησε στον Σκορσέζε να του το πει: «Το βιβλίο δεν είναι κανένα φοβερό μυθιστόρημα, αλλά έχει πολύ συναίσθημα».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θυμάται επίσης που είχε δει τον πυγμάχο σε δρόμο της Νέας Υόρκης και πως είχε παρατηρήσει ότι «ήταν υπέρβαρος», κάτι που όπως λέει τον ενέπνευσε να υποδυθεί τον ρόλο.

«Θυμάμαι είπα, "Χριστέ μου, κοίτα τι του συνέβη". Και σκέφτηκα πως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η διαφορά του να είσαι εκτός φόρμας και μετά να είσαι νεαρός πυγμάχος», λέει ο ηθοποιός. «Σκέφτηκα πως θα ήθελα να δω αν μπορώ να πάρω όλο αυτό το βάρος. Οπότε αυτό με ενδιέφερε και ο Μάρτι είχε τους δικούς του λόγους, οπότε μαζί κάναμε την ταινία», καταλήγει.