44 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει για συμβιβασμό ο Γουάινστάιν

POP UP TEAM
/
24 Μαΐου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Σε μια προσωρινή συμφωνία ύψους 44 εκατ. δολαρίων φαίνεται ότι έφτασαν ο παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, οι γυναίκες που τον κατηγορούν για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά σε βάρος τους, τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας παραγωγής που είχε και το γραφείο του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Η συμφωνία, σύμφωνα με την Wall Street Journa, αφορά τις αγωγές που είχαν υποβληθεί και την αποζημίωση των θυμάτων του Γουάινσταϊν.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτό θα σημάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με μια αγωγή που υποβλήθηκε το 2018 στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και κατηγορούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Weinstein Co ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και την σεξουαλική επιθετικότητα του Γουάιντσταϊν.

Σε βάρος του Γουάινσταϊν, του παραγωγού που βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως Shakespeare in Love, Pulp Fiction και The King’s Speech, έχουν κινηθεί περισσότερες από 70 γυναίκες, οι περισσοτέρες εκ των οποίων νεαρές ηθοποιοί, με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Μπροστά στον ορυμαγδό των κατηγοριών η εταιρεία Weinstein Co απέλυσε τον Γουάινσταϊν και υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, ενώ ο παραγωγός αποβλήθηκε και από την Ακαδημία των Όσκαρ.
Ο Γουαϊνστάιν, πάντως, έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να αρνείται ότι είχε μη συναινετικό σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved