Robert De Niro: Ο Trump είναι «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής

POP UP TEAM
/
16 Δεκεμβρίου, 2019

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό των New York Times, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «μικρή σκύλα», «τσογλάνι» και πολύ πιο ανήθικο από τον χειρότερο γκάνγκστερ στο σινεμά.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος του New York Times Magazine στις κορυφαίες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλήφθηκε και ο ρόλος του 76χρονου ηθοποιού στην ταινία «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο κανόνας στην υποκριτική είναι ότι ποτέ δεν κρίνεις τον χαρακτήρα που υποδύεσαι», δηλώνει στη συνέντευξή του ο Ντε Νίρο. «Κάθε χαρακτήρας έχει τους λόγους του, και οφείλεις να τους κατανοήσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Φρανκ που υποδύομαι στον ‘Ιρλανδό’ ως ανήθικο. Ζει σε έναν κόσμο όπου η τιμωρία είναι σκληρή αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν πει ότι θα κάνει κάτι, πρέπει να το κάνει. Δεν είναι ζήτημα ηθικής. Για μένα, άτομο χωρίς ίχνος ηθικής είναι ο Τραμπ. Δεν έχει ούτε ηθική, ούτε μπέσα, ούτε αίσθηση σωστού και λάθους. Είναι απλά κάποιος που παίζει μόνο βρώμικα».

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο από τη στιγμή που έχει υποδυθεί άλλους κοινωνιοπαθείς και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στο σινεμά, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα μπορούσα να τον υποδυθώ με τίποτα. Είναι φριχτό άτομο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα. Όσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις ούτε μια στιγμή που να είπε ‘συγνώμη, έκανα κάτι που δεν έπρεπε να είχα κάνει’…». 

«Ο Τραμπ έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν και είναι θεότρελοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν τρελά πράγματα. Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα. Όχι να συμπεριφέρεται σαν μοχθηρή μικρή σκύλα [nasty little bitch]. Γιατί αυτό είναι. Ένα οξύθυμο τσογλάνι [petulant little punk]. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ούτε ένα ελαφρυντικό σ΄ αυτόν και στην οικογένειά του. Λαδώνονται κανονικά, αυτό κάνουν μόνο. Είναι ο ορισμός του γκάνγκστερ…»

Robert de niro nytmag1

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved