Σε δημοπρασία η πρώτη κάπα που φόρεσε ο Superman

POP UP TEAM
/
18 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Η πρώτη κάπα που φόρεσε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ υποδυόμενος τον «Superman» και άλλα κοστούμια από γνωστές χολιγουντιανές παραγωγές, δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Julien’s Auctions στο Λος Άντζελες. 

Ειδικότερα, η πρώτη κάπα που φορούσε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ στην ταινία «Superman» πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες έναντι 193.750 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.

Συνολικά για τα γυρίσματα της ταινίας «Superman» που βγήκε στις αίθουσες το 1979, χρησιμοποιήθηκαν από τον ομώνυμο ήρωα μόνον έξι κόκκινες κάπες.

Ανάμεσα στα περίπου 400 αντικείμενα που πωλούνταν στη συγκεκριμένη δημοπρασία, βρίσκονταν ακόμα πολλά κοστούμια του «Star Trek», όπως η στολή που φορούσε ο ηθοποιός σερ Πάτρικ Στιούαρτ όταν υποδυόταν τον κυβερνήτη Ζαν-Λικ Πικάρ, η οποία πωλήθηκε έναντι 28.800 δολαρίων ή η στολή που φορούσε ο Λέοναρντ Νίμοϊ υποδυόμενος τον Σποκ στο «Star Trek: Deep Space Nine», η οποία αγοράστηκε έναντι 20.000 δολαρίων (σχεδόν 18.000 ευρώ).

Υψηλότερη τιμή έπιασε η στολή που φορούσε ο Νταν Ακρόιντ στο «Ghostbusters II», η οποία πωλήθηκε έναντι 32.000 δολαρίων, πρόσθεσε ο οίκος Julien’s Auctions, ο οποίος εξειδικεύεται στις δημοπρασίες σουβενίρ και αντικειμένων συλλογών που συνδέονται με το Χόλιγουντ και τους αστέρες του.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved