Ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει το «στοιχειωμένο» μεταφυσικό θρίλερ «The Hawkline Monster»

POP UP TEAM
/
19 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Έναν χρόνο μετά την παγκόσμια επιτυχία της «Ευνοούμενης», ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων για να αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν «The Hawkline Monster».

Οι Χαλ Άσμπι και Τιμ Μπάρτον είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν τη σκηνοθεσία της ταινίας. Η εταιρεία παραγωγής Regency έχει αναλάβει το πρότζεκτ από τον Ιούνιο, αγοράζοντας τα δικαιώματα του βιβλίου την κινηματογραφική μεταφορά του οποίου ο Χαλ Άσμπι προσπαθούσε επί μια δεκαετία να φέρει εις πέρας, με ονόματα πρωταγωνιστών όπως οι Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν να ακούγονται, πίσω στις δεκαετίες του ’70 και ’80

Το βιβλίο του Ρ. Μπρότιγκαν είναι ένα γοτθικό γουέστερν με στοιχεία παρωδίας, εκδόθηκε το 1974 και αφορά την πρόσληψη δύο περιθωριακών πιστολέρο από ένα 15χρονο κορίτσι, προκειμένου να σκοτώσουν το τέρας που ζει κάτω από το υπόγειο του σπιτιού μιας νεαρής γυναίκας.

Με βάση το προσωπικό ύφος του Γιώργου Λάνθιμου και τη weird προσέγγιση των προηγούμενων ταινιών του, το Hawkline Monster θα βαδίσει μάλλον πιο κοντά στη λογική του Κυνόδοντα, του Αστακού και της Θυσίας του Ιερού Ελαφιού.

Πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί και η ανάμειξη του Λάνθιμου σε ακόμη ένα επερχόμενο γουέστερν, ονόματι Pop. 1280 του οποίου θα υπέγραφε και το σενάριο. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο νέο μέχρι στιγμής για την εξέλιξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

 Την παραγωγή του Hawkline Monster έχει αναλάβει η εταιρεία Element Pictures που βρισκόταν πίσω από τον Αστακό και το Ιερό Ελάφι, ενώ στα μελλοντικά σχέδια του Λάνθιμου βρίσκεται και μια φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά.

 

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved