10 ηθοποιοί που έχασαν την ζωή τους ‘κατά τη διάρκεια’ γυρισμάτων ταινιών

POP UP TEAM
/
18 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Xαρακτηριστικά παραδείγματα που σόκαραν τον κόσμο.

Μερικά από τα πιο τραγικά ατυχήματα έχουν συμβεί κατά την διάρκεια γυρισμάτων ταινιών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον αιφνίδιο θάνατο αρκετών ηθοποιών, αφήνοντας στην μέση μια ολόκληρη παραγωγή.

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα που σόκαραν τον κόσμο.

1. Χιθ Λέτζερ στο «The Imaginarium of Doctor Parnassus»

Ο Λέτζερ πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 22 Ιανουαρίου 2008, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Εκείνη την περίοδο είχαν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας «Τhe Imaginarium of Doctor Parnassus». Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τέρι Γκίλιαμ, σκέφτηκε μια εναλλακτική στο σενάριο ώστε να σώσει την ταινία. Μιας και ο χαρακτήρας του Λέτζερ στην ταινία μετέφερε άτομα, μέσω ενός μαγικού καθρέφτη, σε έναν άλλον κόσμο, ο Γκίλιαμ αποφάσισε ο χαρακτήρας να αλλάζει εμφάνιση κάθε φορά που συμβαίνει αυτό. Οι Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο και Κόλιν Φάρελ δέχτηκαν να παίξουν τις άλλες εκδοχές του χαρακτήρα.

LithLe

2. Κρις Φάρλεϊ στο «Shrek»

Ο Φάρλεϊ εργάστηκε στην ταινία για περισσότερο από ένα χρόνο και πέθανε από υπερβολική΄δόση ναρκωτικών στις 18 Δεκεμβρίου 1997, σε ηλικία 33 ετών. Αν και είχε ολοκληρώσει το 90% των γυρισμάτων οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να προσλάβουν άλλο άτομο για τον ρόλο, ώστε να γίνουν τα γυρίσματα από την αρχή.

KrisFer

3. Πολ Γουόκερ στο «Furious 7»

Ο 40χρονος, τότε, Πολ Γουόκερ πέθανε ξαφνικά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Νοεμβρίου 2013 σοκάροντας όχι μόνο τον πλανήτη αλλά και τους συμπρωταγωνιστές του, αφήνοντας ένα ολόκληρο franchise χωρίς έναν από τα βασικά αστέρια του. Παρά τα μεγάλα ποσά που είχαν επενδυθεί στην ταινία, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν σταμάτησε τα γυρίσματα και μόνο μετά από το μνημόσυνο, άρχισε να σκέφτεται τρόπους να τελειώσει την ταινία χωρίς τον Γουόκερ. Τελικά, χρησιμοποίησαν CGI και έδωσαν τους ρόλους στα άλλα δύο αδέλφια του.

PWalk

4. Ντον Ρίκλς στο «Toy Story 4»

O θρυλικός κωμικός είχε υπογράψει συμβόλαιο για να επαναλάβει τον ρόλο του ως ο κ.Πατάτας στο Toy Story 4, αλλά δεν πρόλαβε να αρχίσει τα γυρίσματα καθώς πέθανε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τον Απρίλιο του 2017, σε ηλικία 90 ετών. Η παραγωγή χρησιμοποίησε ότι κομμάτι είχε από τα προηγούμενα Toy Story με τον ρόλο του, για να τον συμπεριλάβουν στην τελευταία ταινία, μετά από παράκληση της οικογένειάς του.

DonRik

5. Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο «The Hunger Games: Mockingjay – Part 2»

Ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 2 Φεβρουαρίου 2014, σε ηλικία 46 ετών. Τότε είχαν αρχίσει τα γυρίσματα για την νέα ταινία της σειράς Hunger Games και ο σκηνοθέτης αποφάσισε αντί να χρησιμοποιήσει CGI, να περιορίσει τον ρόλο του χαρακτήρα. Έτσι στην συγκινητική σκηνή με την Κάτνις, αντί να βρίσκεται ο ίδιος παρών, χρησιμοποίησαν άλλον χαρακτήρα να διαβάσει τα λόγια του, σε μορφή γράμματος.

FilSe

6. Βικ Μόροου στο «Twilight Zone: The Movie»

Ο ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο στα γυρίσματα της ταινίας, μαζί με άλλους δύο συμπρωταγωνιστές του, όταν το ελικόπτερο που χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες του γυρίσματος έπεσε πάνω στους ηθοποιούς. Παρά τη φρικτή τραγωδία, αποφασίστηκε να τελειώσει η ταινία κάνοντας το ατύχημα μέρος της πλοκής.

VicMo

7. Μπρους Λι στο «Game of Death»

Ο Λι πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα στο νοσοκομείο, αφήνοντας στη μέση τα γυρίσματα της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κλάους προσέλαβε δύο κασκαντέρ, οι οποίοι όμως δεν θύμιζαν σε τίποτα τον θρυλικό ήρωα. Παρ΄όλα αυτά η ταινία ήταν γενικά επιτυχής, τόσο στο box office όσο και στους κριτικούς.

BrLIII

8. Μπράντον Λι στο «The Crow»

Η τραγωδία συνεχίζεται και με τον γιο του Μπρους Λι, τον Μπράντον ο όποιος έπαιζε τον ρόλο ενός μουσικού που αναστήθηκε από τους νεκρούς για να εκδικηθεί τον θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του. Δυστυχώς, μια σειρά από λάθη από την ομάδα της παραγωγής οδήγησαν στο να χάσει την ζωή του από τα υπολείμματα μιας πραγματικής σφαίρας, στην σκηνή που πυροβολούν και σκοτώνουν τον χαρακτήρα του. Η ταινία ολοκληρώθηκε με CGI και με άλλον ηθοποιό.

BranLi

9. Όλιβερ Ριντ στο «Gladiator»

Ήταν μια τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, αλλά αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα όταν ο Όλιβερ Ριντ, 61 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την ταινία. Η ομάδα παραγωγής συζήτησε αρχικά να αλλάξει όλες τις σκηνές του Ριντ, αλλά αυτό θα ήταν απίστευτα δαπανηρό και ίσως να μην ήταν εφικτό. Για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ταινία χρησιμοποίησαν σκηνές και διαλόγους που άλλαξαν με ειδικά εφέ για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

Ol.Ri

10. Κάρι Φίσερ στο «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Πέθανε από ξαφνική καρδιακή ανακοπή στις 27 Δεκεμβρίου 2016, σε ηλικία 60 ετών εν μέσω των γυρισμάτων για την νέα ταινία Star Wars. Αντί να την κόψει από την ταινία, ο σκηνοθέτης Άμπραμς αποφάσισε να πάρει αχρησιμοποίητες σκηνές από το The Force Awakens για να δημιουργήσει πρωτότυπες σκηνές που θα μπορούσαν να χωρέσουν στην πλοκή της ταινίας. Αυτή ήταν μια πολύ έξυπνη ιδέα που σε συνδυασμό με τα ειδικά εφέ κατάφεραν να συμπεριλάβουν την πριγκίπισσα Λία στην τελευταία ταινία Star Wars.

KarFi

 

Με πληροφορίες από Huffpost

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved