Θεατές έφευγαν σοκαρισμένοι από το σινεμά στην προβολή του The Nightingale

POP UP TEAM
/
11 Ιουνίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

H σκηνοθέτις Jennifer Kent υπερασπίστηκε τη ταινία της «The Nightingale» ως μια ειλικρινή και απαραίτητη απεικόνιση μιας βίαιης ιστορικής στιγμής, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές πως θεατές έφευγαν από τις αίθουσες σοκαρισμένοι.

Οι σκηνές του βιασμού και η ωμή βία, ώθησαν θεατές να αποχωρήσουν από την αίθουσα σε προβολές του Sydney Film Festival την Κυριακή και τη Δευτέρα το βράδυ.

 Η ταινία, τοποθετείται χρονικά το 1825 στην Τασμανία κατά τη διάρκεια της μαζικής σφαγής των Αυτόχθονων Αυστραλών. Αφηγείται την ιστορία της Claire μιας 21χρονης Ιρλανδής που βρίσκεται παγιδευμένη υπό τον έλεγχο του βάρβαρου αφέντης της, του υπολοχαγού Χόκινγκ. Εντός της πρώτης μισής ώρας, η Claire ξυλοκοπείται και βιάζεται πολλές φορές από πολλούς ανθρώπους, με την κάμερα να αναγκάζει τον θεατή να παρακολουθήσει τον πόνο στο πρόσωπό της σε πλάνα πιο ρεαλιστικά από το αναμενόμενο. Σε μια αυστραλιανή πόλη όπου ξεκίνησε η προβολή την Κυριακή κάποιοι αποχώρησαν από τον κινηματογράφο, με μια γυναίκα να φωνάζει: «Έχει ήδη βιαστεί, δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε».

Η πιο σοκαριστική σκηνή είναι αυτή όπου η πρωταγωνίστρια βιάζεται, ενώ ο σύζυγός της και το μωρό της δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο. Ωστόσο όλο το φιλμ καταγράφει μια σειρά άγριων δολοφονιών και βίας κατά την περίοδο εκείνη. Η Kent είπε ότι κατανοεί ότι οι σκηνές βιασμού θα ήταν θα ήταν δύσκολες, αλλά πίστευε ότι δεν είχαν γυριστεί με έναν δυσάρεστο τρόπο. Σημειώνεται επίσης πως η ταινία έχει ελάχιστο και καθόλου τολμηρό γυμνό και πως δεν υπήρξε δυσαρέσκεια για αυτό.

Με την εστίαση στα πρόσωπα των γυναικών και όχι στο σώμα τους, θέλησε το κοινό να υπολογίσει τον πόνο και το τραύμα γυναικών, αναφέρει η σκηνοθέτις. «Αυτές οι γυναίκες υπέφεραν τόσο πολύ στα χέρια των κυρίων τους – βιασμούς, ξυλοδαρμούς και ψυχολογική κακοποίηση», συμπληρώνει.

Η Kent είπε ότι τόσο η ίδια όσο και η ηθοποιός Aisling Fanciosi είχαν έρθει σε επαφή με θύματα σεξουαλικής βίας που δήλωσαν ικανοποίηση με το πώς αποδόθηκαν οι σκηνές στην ταινία.

«Έχουμε κάνει αυτή την ταινία σε συνεργασία με τους πρεσβύτερους των Αβοριγίνων της Τασμανίας και επίσης αισθάνονται ότι είναι μια ειλικρινής και απαραίτητη απεικόνιση της ιστορίας τους που κάποιος πρέπει να πει. Παραμένω εξαιρετικά υπερήφανη για την ταινία», είπε η ηθοποιός.

Πηγή

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved