Η αυτοβιογραφία του Woody Allen προκαλεί αντιδράσεις πριν καν κυκλοφορήσει

POP UP TEAM
/
4 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η αυτοβιογραφία του 84χρονου Γούντι Άλεν-μετά από φήμες σχεδόν μίας δεκαετίας, μεταξύ άλλων ακόμη και περί συμφωνίας εκατομμυρίων του σκηνοθέτη με τον εκδοτικό οίκο Penguin το 2003 (ο Άλεν άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή) -και παρά τη γενικευμένη αίσθηση ότι θα ήταν αδύνατον να βρεθεί εκδότης στην εποχή του κινήματος MeToo, κυκλοφορούν τελικά στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Grand Central Publishing, παράρτημα του ομίλου Hachette Book Group, η αυτοβιογραφία έχει τίτλο «Apropos of Nothing» και, όπως αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση «αποτελεί μία συνοπτική αναφορά της ζωής του, προσωπικής και επαγγελματικής στην οποία περιγράφει το έργο του στο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο [….] Ο Άλεν γράφει επίσης για τις σχέσεις του με την οικογένεια, τους φίλους και τις αγάπες της ζωής του».

Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο η συμφωνία έκλεισε πριν από έναν χρόνο. Εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου. Εκτός από τις ΗΠΑ, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στον Καναδά, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία και σε «άλλες χώρες του κόσμου», ενώ ο Γούντι Άλεν θα δώσει «αρκετές συνεντεύξεις» για το βιβλίο, ανακοίνωσε ο οίκος Grand Central.

Ο «πόλεμος» μεταξύ του Γούντι Άλεν και της πρώην σύζυγού του Μία Φάροου ξεκίνησε μετά τη διάλυση του γάμου τους τον Ιανουάριο του 1992, κατά τη διάρκεια της οποίας η Φάροου ισχυρίστηκε ότι ο Άλεν στο παρελθόν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη τους, κατηγορία την οποία ο ίδιος έχει αρνηθεί. Η υπόθεση έκλεισε το 1993 μετά από έρευνα ιατρικής ομάδας που είχε οριστεί από την αστυνομία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ντίλαν δεν είχε κακοποιηθεί. Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για το συμπέρασμα της ομάδας ήταν οι αντιφατικές δηλώσεις της Ντίλαν. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Ντίλαν Φάρου επανέλαβε τον ισχυρισμό σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε ο Νίκολας Κριστόφ, φίλοι της και η μητέρα της, στο μπλογκ των New York Times. Εντωμεταξύ, το 1994 ο Άλεν παντρεύτηκε τη Σουν Γι Πρέβιν, υιοθετημένη κόρη της Μία Φάροου.

Η αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών έχει σε κάθε περίπτωση αλλάξει τη στάση της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, που αντιμετωπίζει τον Γούντι Άλεν ως παρία -ακόμη και ηθοποιοί οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του κατά το παρελθόν. Άλλωστε, η ταινία του «A Rainy Day in New York» δεν βρήκε ποτέ διανομή.

Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ντίλαν Φάροου, η οποία με ανάρτηση της στο twitter, δήλωσε «σοκαρισμένη», χαρακτηρίζοντας την κυκλοφορία του βιβλίου ως «απόλυτη προδοσία» στον αδελφό της Ρόναν Φάροου, η έρευνα του οποίου για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και το κίνημα MeToo είχε κυκλοφορήσει από τον ίδιον εκδοτικοί οίκο. Παράλληλα, η Ντίλαν Φάροου σημειώνει ότι η Hachette Book Group δεν επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να διασταυρώσει όσα καταγράφονται στα απομνημονεύματα του Γούντι Άλεν.

4367679837

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved