9 ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές είναι με οποιονδήποτε τρόπο αποκλεισμένοι κάπου

POP UP TEAM
/
9 Σεπτεμβρίου, 2023

Ταινίες που οι πρωταγωνιστές είναι με οποιονδήποτε τρόπο αποκλεισμένοι κάπου.

1. Panic Room (2002)

Όταν μιλάς για σταθερές αξίες σε θέματα εγκλωβισμού, το Panic Room ξέρει τον τρόπο να ηγηθεί. Η Jodie Foster και η Kristen Stewart, που τότε ακόμα δεν ήξερε κανείς, βρίσκονται εγκλωβισμένες σε μία εκούσια «καραντίνα» για να προστατευτούν από τον εισβολέα που μπήκε στο σπίτι τους. Άγχος, αγωνία, θρίλερ με την κλασική έννοια του όρου.

2. Shutter Island (2010)

Με το που βγήκε το 2010 στους κινηματογράφους, μπήκε στις αγαπημένες μας ταινίες ανεξαρτήτου είδους, δίκαια κι ασυναγώνιστα. Ο Martin Scorsese έφτιαξε ένα εξαιρετικό νέο-νουάρ ψυχολογικό θρίλερ κι έκανε τον Leonardo DiCaprio και τον Mark Ruffalo αστυνομικούς που προσπαθούν να διαλευκάνουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση μίας ασθενούς στο νοσοκομείο Ashecliffe. Ή μήπως όχι;

3. Life of Pi (2012)

Κι εκεί που αναρωτιέσαι τι μπορεί να είναι χειρότερο από το να είσαι εγκλωβισμένος κάπου, σκέφτεσαι ότι ο Pi ήταν στη μέση του ωκεανού μαζί με μία τίγρη και δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Καταπληκτική εικόνα, γραφικά αληθοφανή μέχρι προβληματισμού και 4 Oscars -Καλύτερη Διεύθυνση Φωτογραφίας, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερα Οπτικά Εφέ, Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική- που κανέναν συναγωνισμό δεν είχαν.

 http://youtu.be/mZEZ35Fhvuc

4. Cast Away (2000)

Μία από τις κατά γενική ομολογία καλύτερες ταινίες του Tom Hanks που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει μία από τις εκατομμύρια φορές που έχει παιχτεί στην τηλεόραση. Εκείνος είναι ο περίφημος ναυαγός που έμεινε απομονωμένος σε ένα έρημο νησί μετά την πτώση του αεροπλάνου του στον Ειρηνικό Ωκεανό και προσπαθεί να επιβιώσει με ό,τι έχει στη διάθεσή του.

5. Saw (2004)

Στις πιο σκληροπυρηνικές απομονώσεις, έχουμε έναν Jigsaw που δεν αστειεύεται με τους κρατούμενούς του. Το universe ξεκινάει με δύο άνδρες που έχουν απαχθεί και ξυπνούν αλυσοδεμένοι μέσα σε ένα μπάνιο με παρέα τους ένα πτώμα και διεστραμμένες οδηγίες για το πώς θα ξεφύγουν. Μετά από την πρώτη, ακολούθησαν άλλες 7 ταινίες, οπότε καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος λάτρεψε τις δοκιμασίες που έβαζε στους πρωταγωνιστές του ο James Wan.

6. Devil (2010)

Θες μία ταινία που να συνδυάζει εγκλωβισμό, κλειστοφοβία, δολοφονίες κι ένα μεταφυσικό vibe, έτσι για το καλό; Το Devil είναι η επιλογή που θα ικανοποιήσει στο έπακρο την επιθυμία σου και θα σε κάνει και λίγο να «καείς» μέχρι να φτάσει το τέλος και να δεις ποιος πραγματικά είναι ο Διάβολος.

7. Blue Lagoon (1980)

Μία από τις all-time-classic επιλογές που διαδραματίζεται στη Βικτωριανή περίοδο, το Blue Lagoon διηγείται την ιστορία δύο παιδιών που έχουν ναυαγήσει σε ένα τροπικό νησί και μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς κάποιον ενήλικα να τους καθοδηγεί. Κι η παραγωγή δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη ηθοποιό από την Brooke Shields για να αποτυπώσει τέλεια αυτήν την αθώα ομορφιά του σκηνικού

8. 10 Cloverfield Lane (2016)

Μία γυναίκα ξυπνάει σε ένα υπόγειο καταφύγιο μετά από ένα τρακάρισμα. Οι δύο άντρες που βρίσκονται μαζί της ισχυρίζονται ότι ο έξω κόσμος είναι ακατοίκητος λόγω μίας χημικής επίθεσης.

9. Escape Room (2019)

Δε χρειάζεται να είσαι escaper για να εκτιμήσεις την παραγωγή της περσινής χρονιάς. Η ταινία έκλεισε έξι άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους σε ένα κτίριο και τους έβαλε να προσπαθούν να αποδράσουν λύνοντας θανατηφόρους γρίφους για να περνούν στο επόμενο δωμάτιο. Φυσικά κι αυτοί δεν έχουν κατασκευαστεί για να τους αφήσουν όλους να ξεφύγουν σώοι κι αβλαβείς…

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved