Το Αμερικανικό Box Office κατέγραψε μηδέν έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία

POP UP TEAM
/
25 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το αμερικανικό box office έχει καταγράψει μηδενικά έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία, μετά το σχεδόν ολικό κλείσιμο των κινηματογράφων της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Η εταιρία δεδομένων Comscore δεν εξέδωσε την εβδομαδιαία έκθεσή της, αφού οι μεγάλοι διανομείς του Χόλιγουντ, υπό την ηγεσία της Disney, αρνήθηκαν να εκδώσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή της Comscore, Paul Dergarabedian, η μόνη παρόμοια περίπτωση ήταν αμέσως μετά τον σεισμό του Northridge το 1994, γεγονός που εμπόδισε τη συλλογή δεδομένων. Με μεγάλες αλυσίδες όπως η Regal και η AMC να έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, η απόλυτη απώλεια εισοδήματος της βιομηχανίας του κινηματογράφου είναι τεράστια.

 Ωστόσο, μερικές ταινίες αναφέρουν έσοδα. Ο «ηγέτης» του box office, σύμφωνα με το Box Office Mojo, είναι η κωμωδία «Phoenix, Oregon», η οποία κέρδισε 3.842 δολάρια από 17 οθόνες. Ωστόσο, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας streaming με μεμονωμένους κινηματογράφους, όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία στο σπίτι με ένα split box office. Oι παραγωγοί αστειεύτηκαν μάλιστα πως πέτυχαν τις χειρότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα ωστόσο με το Deadline, η τελευταία ταινία Disney «Onward» προβάλλεται σε 135 αίθουσες και κέρδισε 71.000 δολάρια. Αυτό φαίνεται να έχει συγκεντρωθεί κυρίως από τους κινηματογράφους Drive-In.

 

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved