10 διάσημοι ηθοποιοί με ταλέντο και υψηλό δείκτη ευφυΐας

POP UP TEAM
/
20 Αυγούστου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Μπορεί να είναι διάσημοι ηθοποιοί αλλά μάλλον δεν στέκονται μόνο σε αυτό γιατί εκτός από το ταλέντο τους στη υποκριτική φαίνεται ότι έχουν έναν ακόμα πιο ταλαντούχο μυαλό, μάλιστα τόσο λαμπρό που τους έκανε να κερδίσουν αριστεία σε σημαντικούς επιστημονικούς τομείς. Έτσι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτοί οι celebrities έχουν σπάσει ορισμένα στερεότυπα για όσα πιστεύουμε για τη συνηθισμένη ζωή ενός ηθοποιού.

Aς δούμε μερικούς από αυτούς που δεν λάμπουν μόνο για την υποκριτική τους ικανότητα αλλά και για το μυαλό τους.

1. Η Lisa Kudrow έκανε έρευνα για τους πονοκεφάλους

Για τις φίλες των Friends θα είναι πάντοτε η Phoebe Buffay, αλλά εκείνες που ενδιαφέρονται για τον κόσμο της επιστήμης, ίσως γνωρίζουν ότι μπορούν να την βρουν στα credits μιας άλλου είδους δουλειάς. Εκτός από την απόκτηση πτυχίου στη Βιολογία, η διάσημη ηθοποιός ασχολήθηκε με μία μελέτη σχετικά με τις ημικρανίες και άλλους τύπους πονοκεφάλων. Λόγω αυτού, το όνομά της εξακολουθεί να αναφέρεται στον ιστότοπο του NCBI (Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών).

lisakudrow

2. Ο Ashton Kutcher έχει επιχειρηματικό μυαλό

Ο Kutcher, διάσημος για τις εμφανίσεις του στο «Two and a Half Men» και το «Τhat ’70s show», ξεκίνησε την καριέρα του από τις πασαρέλες ως μοντέλο, αλλά πριν από αυτό, σπούδασε Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Εγκατέλειψε την καριέρα του στην επιστήμη όταν άρχισε να μπαίνει στο χώρο του μόντελινγκ. Εκτός όμως από την πορεία του στο Χόλιγουντ, έχει αποδείξει ότι έχει ένα πολύ καλό επιχειρηματικό μυαλό: Eπένδυσε ένα εκατομμύριο δολάρια στο Skype το 2009 και σε μόλις 18 μήνες, όταν η Microsoft αγόρασε την εταιρεία, ο ηθοποιός τετραπλασίασε τα χρήματά του. Επίσης, επένδυσε τα χρήματά του σε κάποιες πολλά υποσχόμενες εταιρείες όπως η Uber και η Airbnb, μέσω της εταιρείας Liberty Media.

astkutser

3. Ο James Franco κάνει συλλογή πτυχίων

Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σταρ του Spiderman saga δίπλα στον Tobey Maguire. Η ερμηνεία του στην ταινία «The Disaster Artist» κέρδισε ακόμα μια Χρυσή Σφαίρα, αυτή του καλύτερου ηθοποιού σε μια μουσική κωμωδία. Όμως, εκτός από το Χόλιγουντ, όπως φαίνεται, έχει χόμπι να συλλέγει πτυχία από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια: Αποφοίτησε από το UCLA (όπου διδάσκει επίσης σενάριο), γράφτηκε στη Σχολή Κινηματογραφίας στο NYU (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης), παρακολούθησε μαθήματα επιστημονικής πεζογραφίας στο Columbia University και το Brooklyn College και συγκριτικής λογοτεχνίας στο Yale.

jamesfranc

4. Η Natalie Portman μιλάει 6 γλώσσες

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για το Black Swan έχει μια ισχυρή παρουσία στη μεγάλη οθόνη. Και αν κάποια μέρα την συναντήσεις (όταν όλα θα περάσουν) και θα θες να τηγ συγχαρείς, είναι πολύ πιθανό να καταλάβει τι λες: Η ηθοποιός μιλάει άπταιστα εβραϊκά (τη μητρική της γλώσσα), ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, ιαπωνικά και φυσικά, αγγλικά. Κάποτε είχε δηλώσει «Θα προτιμούσα να είμαι πιο έξυπνη από μια star κινηματογράφου» σε μια ομιλία αποφοίτησης μπροστά σε αρκετούς φοιτητές του Χάρβαρντ, από όπου και πήρε το πτυχίο της ψυχολογίας.

natalport

5. O Quentin Tarantino έχει δείκτη νοημοσύνης 160

Παρά την ευφυΐα του, ποτέ δεν του άρεσε το σχολείο, εκτός από τα μαθήματα ιστορίας γιατί ήταν όπως οι ταινίες, σύμφωνα με δήλωσή του. Ο IQ του είναι ίδιο με του Στίβεν Χόκινγκ. Παρόλα αυτά παράτησε το σχολείο για να αρχίσει να ασχολείται με τον κινηματογράφο.

quenttarant

6. Η Sharon Stone έχει δείκτη νοημοσύνης 154

 Πήρε υποτροφία για το κολέγιο όταν ήταν 15 ετών. Σπούδασε δημιουργική γραφή και τέχνες, ενώ σύμφωνα με την ίδια, ήταν «σπασικλάκι».

saronston

7. Matt Damon

O Matt Damon ήταν στο Χάρβαρντ,όταν μία εργασία εκεί τον βοήθησε να σκεφτεί την ιδέα για την ταινία «Good Will Hunting». Τελικά παράτησε τις σπουδές του για να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά πέρυσι το Χάρβαρντ του απένειμε το Harvard Arts Medal.

matdeim

8. Η Cindy Crawford σπούδασε χημικός μηχανικός με υποτροφία στο Northwestern University

Τα πρώτα χρήματα που κέρδισε από το μόντελινγκ τα χρησιμοποίησε για να συνεχίσει να σπουδάζει, αλλά τελικά εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με την καριέρα της.

sidicrof

9. John Legend

Ο John Legend είχε υποτροφίες από αρκετά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και το Χάρβαρντ, αλλά τις απέρριψε για να πάει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, όπου σπούδασε αγγλική και αφροαμερικανική λογοτεχνία. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική δούλευε στην Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.

johnleg

10. Ο Steve Martin είναι μέλος της MENSA, ενώ έχει δείκτη νοημοσύνης 142

Στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σπούδασε φιλοσοφία και έφτασε κοντά στη θέση του καθηγητή.

stevemart

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved