Ποια είναι τα πιο περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί σε γυρίσματα ταινιών θρίλερ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
29 Ιουνίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ο κόσμος των ταινιών θρίλερ είναι γεμάτος με φανταστικές ιστορίες που αγγίζουν τα όρια του τρόμου και του υπερφυσικού. Τι κάνουμε όμως όταν η πραγματικότητα γίνεται πιο ανατριχιαστική από τη φαντασία; Κάποια αληθινά και ανεξήγητα περιστατικά έχουν λάβει μέρος κατά καιρούς στα πλατό των γυρισμάτων.  Αυτά είναι από τα 5 πιο διάσημα:

“The Exorcist” (1973):

Η ταινία σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου με τις ανατριχιαστικές σκηνές εξορκισμού, όμως τα γυρίσματα στιγματίστηκαν από μια σειρά από ατυχήματα και παράξενων καταστάσεων. Η ηθοποιός Ellen Burstyn, που υποδυόταν την Chris MacNeil, υπέστη αρκετούς τραυματισμούς που αντιστοιχούσαν σε αυτούς που υπέμενε η δαιμονισμένη Regan, ενώ η Linda Blair, η οποία υποδύθηκε την Regan, βίωσε εφιάλτες και ανεξήγητα φαινόμενα στο σπίτι της.

“The Omen” (1976):

Η ταινία που αφηγείται την ιστορία του Αντίχριστου, ήταν κάπως …κακότυχη από την πρώτη στιγμή. Ένα μέλος του συνεργείου σκοτώθηκε σε τροχαίο, ενώ μια αστραπή χτύπησε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο σεναριογράφος. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι παραγωγοί της ταινίας βασανίζονταν από εφιάλτες με το ίδιο που σχετίζονταν με το περιεχόμενο της ταινίας.

“Poltergeist” (1982):

Πολλά είχαν ειπωθεί τότε για δαιμονικές δυνάμεις στοίχειωσαν τα γυρίσματα της ταινίας. Η ηθοποιός JoBeth Williams ανέφερε ότι ένιωθε μια αόρατη παρουσία στο πλατό, ενώ ο Craig T Nelson, ο οποίος υποδύθηκε τον πατέρα, είδε μια ανεξήγητη ομίχλη να εισβάλλει στο δωμάτιό του.

“The Conjuring” (2013):

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία των Ed και Lorraine Warren, ερευνητών παραφυσικών φαινομένων. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, πολλοί από τους συντελεστές βίωσαν παράξενες εμπειρίες, όπως ανεξήγητα χτυπήματα στο σώμα τους, ψυχρά ρεύματα να τους διαπερνούν και την αίσθηση αόρατης παρουσίας. Ακόμα και η Lorraine Warren δήλωσε ότι ένιωσε μια βαριά ενέργεια στο σπίτι όπου γυριζόταν η ταινία.

“The Changeling” (1980):

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός χήρου συνθέτη που μετακομίζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι από το πνεύμα ενός νεαρού αγοριού. Εκτός από την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα της ταινίας, τα γυρίσματα σημαδεύτηκαν από μια σειρά από ατυχήματα και θανάτων, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι το πνεύμα του παιδιού όντως στοιχειώσει το σετ.

Εάν αυτά τα περιστατικά συνέβησαν όντως ή είναι κάποιος συνδυασμός κακής τύχης και διαφημιστικού τρικ δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όμως το σίγουρο είναι πως αυτή η ατμόσφαιρα μυστηρίου και τρόμου που επικρατεί στα στα γυρίσματα μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους πιο γενναίους!

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved