Για πρώτη φορά ταινία animation της Pixar, θα έχει έναν ομοφυλόφιλο με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα

POP UP TEAM
/
27 Μαΐου, 2020

Παρά τις ανακοινώσεις από την πλευρά της Disney και της Pixar πως οι ταινίες τους θα είναι πιο αντιπροσωπευτικές και ως προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μέχρι στιγμής έχουμε δει ελάχιστα πράγματα να γίνονται ως προς αυτό. Έτσι, για πρώτη φορά ένα animation της Pixar θα έχει έναν ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους «Out», η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα SparkShorts στο κανάλι Disney+.

Η ιστορία μιλάει για τον Γκρεγκ ο οποίος θα μετακομίσει με το αγόρι του τον Μάνουελ. Το πρόβλημα είναι πως ο Γκρεγκ δεν έχει πει στους γονείς του πως είναι γκέι, οι οποίοι φτάνουν στο σπίτι του για να τον βοηθήσουν. Με την βοήθεια όμως των δυο νεραϊδο-κατοικίδιών, ενός σκύλου και μιας γάτας οι οποίοι έρχονται στο σπίτι του πάνω σε ένα ουράνιο τόξο αλλάζουν τα σώματα του Γκρεγκ με τον σκύλο του τον Τζιμ. Καθώς τρέχει σαν τρελός στο νέο του σώμα για να κρύψει τα στοιχεία πως είναι γκέι από τους γονείς του, γρήγορα καταλαβαίνει πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα απολύτως.

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος SparkShorts, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα ταλέντα του κολοσσού Disney, απ’ όποιο τμήμα κι αν προέρχονται, να πειραματιστούν με μεγαλύτερη ελευθερία, αναπτύσσοντας τις δικές τους προσωπικές ιδέες και γυρίζοντας μικρότερης κλίμακας, και πιο ανεξάρτητου προσανατολισμού από τις συνήθεις παραγωγές της, ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους..

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Κλέι Χάντερ όπου έχει ξανασυνεργαστεί με την Pixar για τις ταινίες «Finding Nemo» και «WALL-E» και ένα πρώτο τρέιλερ μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης