Morgan Freeman: Πάρε αυτό που θέλεις. Αυτή είναι μία συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νεαρό.

POP UP TEAM
/
3 Ιουνίου, 2020

Ο Morgan Freeman θεωρείται ένας ζωντανός θρύλος της έβδομης τέχνης, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολύ σημαντικές ταινίες από τη δεκαετία του 1960, όταν και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε καταθέσει τα δικά του μαθήματα ζωής στο αμερικανικό Esquire, τον Μάρτιο του 2016.

> Όταν ήμουν 21 ετών, κάποιος μου είπε “μην ψάχνεις για μπελάδες”. Προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή του. Αλλά οι μπελάδες είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεθεί.

> Ξεκίνησα πρόσφατα να παίζω γκολφ. Είναι ένα πραγματικά υπέροχο παιχνίδι και έχει πολλά κοινά με τη ζωή. Ένα από αυτά είναι πως ποτέ δεν θα μπορέσεις να το ελέγξεις απόλυτα. Θα πρέπει να παλέψεις πολύ σκληρά για να βελτιωθείς. Και θα βελτιωθείς. Αλλά ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος με αυτή τη βελτίωση.

> Ήθελα πάντοτε να μπορώ να πετάξω. Όταν ήμουν παιδί έφτιαχνα αεροπλάνα από χαρτί και ονειρευόμουν πως κάποια στιγμή θα πετούσα.

Όλα όσα έμαθε η ζωή στον Morgan Freeman

> Η υποκριτική έρχεται σχεδόν φυσιολογικά. Δεν θα ήταν τέτοια αν έπρεπε να τη διδαχθείς ολοκληρωτικά.

> Μεγάλωσα στη σκηνή. Ο πρώτος μου ρόλος ήταν σε ηλικία 8 ετών.

> Ο τίτλος που με συνόδευε ήταν πάντοτε εκείνος του ηθοποιού. Δίπλα από τη φωτογραφία μου στο σχολείο υπήρχε η λέξη “ηθοποιός”.

> Μεγάλωσα στο Μισισίπι και ολοκλήρωσα το σχολείο εκεί. Η απόσταση με το Χόλιγουντ ήταν τεράστια. Υπάρχει όμως κάτι κοινό: Το λεεωφορείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος για να επιβιβαστείς σε αυτό. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που ανέβηκαν αλλά μετά από μερικά μίλια θέλησαν να γυρίσουν πίσω. Και υπάρχουν και άνθρωποι όπως εγώ. Είμαι πάντοτε έτοιμος να πάω οπουδήποτε. Έτσι μεγάλωσα. Μπορείς να πάρεις το λεωφορείο και να πας οπουδήποτε.

1f70c72269da08d7b8dc287320224add

> Έζησα στο Λος Άντζελες αμέσως μετά το στρατό. Περπατούσα πάρα πολύ για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν είχα άλλον τρόπο για να μετακινηθώ. Δεν γνώριζα κανέναν για να μιλήσω. Όταν αγόρασα αυτοκίνητο, ξαφνικά μου μιλούσαν όλες οι γυναίκες. Ήταν ένα λευκό Ford convertible του 1951. Γενικά πάντως, μην επιχειρήσεις να ζήσεις στο Λος Άντζελες χωρίς αυτοκίνητο.

> Πίστευα πάντοτε ότι η καριέρα προηγείται. Και πως η οικογένεια είναι υποστηρικτικός μηχανισμός. Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η ζωή μου διαφορετικά.

> Πάρε αυτό που θέλεις. Αυτή είναι μία συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νεαρό. Οφείλεις να εστιάσεις σε αυτό που πραγματικά επιθυμείς και να βρεις τους κατάλληλους τρόπους για να το αποκτήσεις.

> Δε νομίζω πως η φωνή μου είναι ξεχωριστή. Δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές από τη φωνή οποιουδήποτε άλλου. Μαθαίνεις απλά να τη χρησιμοποιείς σωστά. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο το καλύτερο.

 

Πηγή: esquire.com

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved