Τα μουσεία της χώρας ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, μετά το παρατεταμένο «λουκέτο» εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε πολλά από αυτά έχουν προστεθεί νέα εκθέματα και συλλογές. Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας για παράδειγμα, θα υποδεχθεί τους φίλους και επισκέπτες με μια νέα δημιουργία, το ομοίωμα του δημοφιλούς ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανκς, που από σήμερα πήρε θέση του στο κεντρικό σαλόνι του μουσείου, ανάμεσα σε πολλά άλλα κέρινα ομοιώματα Ελλήνων και ξένων.

«Αυτός ο εγκλεισμός στο σπίτι λειτούργησε μάλλον δημιουργικά για μένα, αφού σε αυτό το διάστημα σχεδίασα και φιλοτέχνησα το κέρινο ομοίωμα ενός φιλέλληνα και πολυβραβευμένου ηθοποιού του Χόλιγουντ, που ήρθε ακόμα πιο κοντά στην Ελλάδα μετά το γάμο του με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον», λέει ο γλύπτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 «Φέτος, λοιπόν, ο Τομ Χανκς δεν θα βρεθεί μόνο στην Αντίπαρο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά και στην Καβάλα!» προσθέτει χαριτολογώντας, για το 31ο ομοίωμα του μουσείου του.

tom hanks mouseio kerinon omoiomaton 1

Ο κ. Κοκκινίδης υπογραμμίζει ότι επέλεξε να φιλοτεχνήσει τον κορυφαίο ηθοποιό στα χρόνια της ωριμότητάς του και όχι νεότερο, όπως τον έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες, καθώς θεωρεί ότι σε αυτή την ηλικία αποτυπώνεται καλύτερα η ολοκληρωμένη προσωπικότητα ενός μεγάλου καλλιτέχνη που πρόσφερε πολλά στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Πριν από λίγο καιρό στον Τομ Χανκς, στην σύζυγό του και στα παιδιά τους, χορηγήθηκε(τιμητικά) η ελληνική υπηκοότητα. 

Ο Θοδωρής Κοκκινίδης προετοιμάζεται τώρα για τη συμμετοχή του δικού μουσείου στον επετειακό εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσω την προετοιμασία για τη σχεδίαση και τη φιλοτέχνηση των κέρινων ομοιωμάτων δυο σημαντικών πρωταγωνιστών του 1821 που συνέβαλαν καθοριστικά στην ελληνική επανάσταση. Έτσι, μαζί με το ομοίωμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοτεχνήθηκε το 2019, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα ότι η πατρίδα μας θυμάται και τιμά όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ