10 ταινίες με θέμα καλοκαιρινούς έρωτες

POP UP TEAM
/
30 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Τα μεγαλύτερα πάθη και οι πιο έντονοι έρωτες γεννιούνται και πεθαίνουν το καλοκαίρι. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύει ο παγκόσμιος κινηματογράφος από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Τα φιλμ με θέμα τον ρομαντισμό δίπλα στην θάλασσα είναι αμέτρητα και η εποχή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή για να τα θυμηθούμε ή να τα ανακαλύψουμε. Δροσερές βεράντες, μπίρες κατευθείαν από το ψυγείο, μισοφαγωμενές γρανίτες και ο ήλιος να δύει, το πιο κατάλληλο σκηνικό για ερωτικά movie nights και ηλιόλουστα ρομάντζα.

1. Roman Holiday

H Audrey Hepburn μπορεί από μόνη της να φέρει το καλοκαίρι, απλά και μόνο ως παρουσία στην οθόνη σου. Πόσο μάλλον σε μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας της όπου υποδύεται την Ann, μία βαριεστημένη πριγκίπισσα που έχει ανάγκη να ξεφύγει από τα σκληρά της καθήκοντα και καταλήγει να ανακαλύπτει τη μαγεία της Ρώμης μαζί με τον Gregory Peck. Χαρούμενο και ρομαντικό, αξεπέραστο και άρτια γυρισμένο, θα σε κάνει να ερωτευτείς την Audrey, την Ιταλία, το καλοκαίρι, τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο.

2. The Blue Lagoon

Oι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να την έχεις ήδη παρακολουθήσει σε μία από τις χιλιάδες προβολές του παλιού Mega, κάποιο αυγουστιάτικο βράδυ ενώ γλαρώνεις στον καναπέ. Η ιστορία της Emmeline (Brooke Shields) και του Richard (Christopher Atkins), οι οποίοι ναυαγούν σε ένα νησί όταν είναι ακόμα παιδιά είναι γνωστή και αγαπημένη. Οι δυο τους αναγκάζονται να μεγαλώσουν με μόνη παρέα ο ένας τον άλλον και να μάθουν τον κόσμο μέσα από τα ακόμα αφελή μάτια τους. Έτσι ανακαλύπτουν τον έρωτα, το σεξ, την αγάπη και τη μοναξιά σε ένα κλασικό φιλμ της δεκαετίας του ’80. Πρόκειται επίσης για τον ρόλο που έκανε την Shields τόσο ευρέως γνωστή, επομένως αξίζει μία προβολή όπως και να έχει. Μην δεις το σήκουελ, δεν αξίζει.

3. Southside With You

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Southside With You, εκτός το ότι καλύπτει την πορεία του πρώτου ραντεβού δύο φοιτητών από το Chicago είναι ότι βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία: σου λένε κάτι τα ονόματα Barack και Michelle; H ταινία ακολουθεί τους δύο νεαρούς όσο κάνουν περίπατο στην πόλη τους, συζητώντας για το μέλλον, μοιράζοντας τα πάθη και τα όνειρά τους και τρώγοντας παγωτό. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε spoiler, ήταν μάλλον ένα πετυχημένο ραντεβού.

4. Begin Again

Συνήθως όταν σκέφτεσαι καλοκαιρινές εικόνες, οι δρόμοι της Νέας Υόρκης δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όμως το Begin Again θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Gretta (Keira Knightley), η οποία ξαφνικά βρίσκεται στο Μεγάλο Μήλο έχοντας χωρίσει από την μακροχρόνια σχέση της και ετοιμάζεται να γυρίσει στο Λονδίνο με δάκρυα στα μάτια και όχι μεγάλη διάθεση για ζωή. Πριν όμως επιστρέψει την ανακαλύπτει ο αποτυχημένος μουσικός παραγωγός Dan (Mark Ruffalo) και την πείθει να ηχογραφήσει ένα δικό της προσωπικό άλμπουμ με φόντο τους ήχους της πόλης. Γοητευτική, ρομαντική, αστεία και διαφορετική, με ένα εξαιρετικό soundtrack.

5. Say Anything

Έχεις δει τον John Cusack και την καμπαρντίνα του να στέκεται στο γρασίδι κρατώντας ένα boom box. Αποτελεί άλλωστε μία από τις πιο θρυλικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Σίγουρα όμως αδικείς την υπόλοιπη υπέροχη ταινία του Cameron Crowe αν το συγκεκριμένο πλάνο είναι το μόνο πράγμα που γνωρίζεις για εκείνη. Ο συνεσταλμένος Lloyd και η έξυπνη, πληγωμένη Diane ερωτεύονται ενώ οδεύουν προς την αποφοίτηση του Λυκείου. Ησχέση τους συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα που κάνουν την καλοκαιρινή, πρώτη αγάπη τόσο έντονη. Δράμα, ανασφάλειες, ηλεκτρισμένα βλέμματα, χοροί, σεξ και ένας Cusack τόσο γοητευτικός που σε κάνει να θέλεις να βγεις και εσύ ραντεβού μαζί του.

6. Call Me By Your Name

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον Elio και τον Oliver, ούτε το γλυκό τους καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή. Η ταινία που θεωρείται υπεύθυνη για την εκτόξευση του Timothée Chalamet στην κορυφή του Hollywood έχει παγιδεύσει για τα καλά το καλοκαίρι σε κάθε της καρέ.

7. Moonrise Kingdom

Aν το έχει σκηνοθετήσει ο Wes Anderson, είναι καλό. Το Moonrise Kingdom αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι στην καριέρα του μεγάλου δημιουργού και αξίζει σίγουρα την προσοχή σου. Εξιστορεί την γνωριμία και το ειδύλλιο του Sam και της Suzy, δύο δωδεκάχρονων που αποφασίζουν να το σκάσουν και να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από γονείς και συμμαθητές, κάνοντάς το με στιλ. Η όλη απόπειρα απόδρασης είναι τόσο κουλ που ως θεατής είσαι από την αρχή με το μέρος τους. Φυσικά κάθε πλάνο της ταινίας είναι και έργο τέχνης (μιλάμε για τον Wes Anderson άλλωστε), ενώ το συνολικό αποτέλεσμα βγάζει μία γλυκιά νοσταλγία και μία απροσδιόριστη μελαγχολία που τελικά σου αρέσει (μιλάμε για τον Wes Anderson άλλωστε).

8. Μy Summer of Love

Μία από τις καλύτερες βρετανικές παραγωγές των προηγούμενων δεκαετιών (κυκλοφόρησε το 2004) το My Summer of Love καταφέρνει κάτι που οι περισσότερες αφηγήσεις καλοκαιρινού έρωτα προσπαθούν αλλά λίγες πετυχαίνουν: τον αποδίδει τόσο πιστά που σχεδόν μυρίζεις τις εφηβικές ορμόνες από την οθόνη σου. Εξαιρετική σκηνοθεσία του Pawel Pawlikowsi. Εξαιρετική και η Emily Blunt στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

9. Adventureland

Αστείο, αληθινό, σκληρό σε αρκετά σημεία και μάλλον υποτιμημένο, το Adventureland
προσφέρει μία διαφορετική προσέγγιση στην ελαφριά, fun καλοκαιρινή ταινία και σου κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. Αξιόλογες ερμηνείες από όλο το (πασίγνωστο) cast ηθοποιών. Ίσως η μόνη ταινία που δεν θα συμπαθήσεις ιδιαίτερα τον Ryan Reynolds.

10. The Way He Looks

Μία ταινία ενηλικίωσης από την Βραζιλία, εμπνευσμένη από το φιλμ μικρού μήκους Ι Don’t Want to Go Back Alone (Eu Não Quero Voltar Sozinho). Πρωταγωνιστής ο αξιαγάπητος Leonardo, ο οποίος δεν έχει φιλήσει ποτέ κανέναν και φοβάται πως δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος να τον ερωτευτεί. Όταν στην γειτονιά μετακομίζει ο Gabriel και γίνεται γρήγορα μέλος της παρέας, ο Leonardo πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με καινούργια, αρκετά περίπλοκα συναισθήματα και να αντιμετωπίσει τους φόβους απόρριψης και τους δαίμονές του προκειμένου να ζήσει κάτι αληθινό. Τρυφερή και ρομαντική όσο δεν πάει.

Πηγή athensvoice.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved