Ο Daniel Radcliffe ελπίζει τα πρόσφατα tweets της JK Rowling να μην “αμαυρώσουν” τα βιβλία του Harry Potter

POP UP TEAM
/
12 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η απάντηση του ηθοποιού στα αμφιλεγόμενα σχόλια της συγγραφέως.

Ο Daniel Radcliffe πήρε θέση ενάντια στα αμφιλεγόμενα tweets της JK Rowling σχετικά με το βιολογικό φύλο και τους τρανς ανθρώπους. Η συγγραφέας μοιράστηκε στο Twitter έναν σύνδεσμο με τίτλο: “Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια”, σχολιάζοντας: “Άτομα με εμμηνόρροια. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει…Wumben; Wimpund; Woomud;” προκαλώντας μια σειρά αντιδράσεων και σχολίων που την κατηγορούσαν για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια.

Ο Radcliffe, ο οποίος υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Χάρι Πότερ στις κινηματογραφικές μεταφορές των πολύ αγαπημένων βιβλίων της Rowling, εξήγησε ότι ελπίζει ότι τα σχόλιά της δεν θα “μολύνουν” τους θαυμαστές του διάσημου πλέον μάγου. 

Ο ηθοποιός μοιράστηκε μια παθιασμένη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο The Trevor Project, έναν ιστότοπο για την πρόληψη των αυτοκτονιών στην LGBT κοινότητα, στον οποίο τόνισε ότι “οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες”. “Κάθε αντίθετη δήλωση διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανσέξουαλ” έγραψε ο Radcliffe, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με το The Trevor Project την τελευταία δεκαετία.

Η Rowling έσπευσε να υποστηρίξει την τοποθέτησή της, τονίζοντας ότι ήθελε να υποστηρίξει τις γυναίκες και ότι θα στήριζε τα δικαιώματα των τρανς, μια πρόθεση που δεν εκφράστηκε σωστά σε καμία περίπτωση.

Ο ηθοποιός συνέχισε ζητώντας συγγνώμη σε οποιονδήποτε που νιώθει ότι “η εμπειρία των βιβλίων του [Χάρι Πότερ] έχει αμαυρωθεί”. “Αν αυτά τα βιβλία σας δίδαξαν ότι η αγάπη είναι η ισχυρότερη δύναμη στο σύμπαν … ότι οι δογματικές ιδέες της καθαρότητας οδηγούν στην καταπίεση ευάλωτων ομάδων, αν πιστεύετε ότι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι trans, non binary ή gender fluid ότι είναι ομοφυλόφιλος ή bisexual · αν βρήκατε κάτι σε αυτές τις ιστορίες που ταυτιστήκατε και σας βοήθησαν σε κάποια στιγμή στη ζωή σας – τότε αυτό είναι κάτι δικό σας και του βιβλίου που διαβάζετε και είναι ιερό” έγραψε. “Ελπίζω ότι αυτά τα σχόλια δεν θα το αμαυρώσουν τόσο πολύ”.

 

me harpers bazzar

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved