Το 1992 η Γουινόνα Ράιντερ πρωταγωνίστησε στην ταινία «Bram Stoker's Dracula» (όπως είναι η πλήρης τίτλος της) μαζί με τον Κιάνου Ριβς, τον Άντονι Χόπκινς και τον Ρίτσαρντ Γκραντ. Είναι πλέον κάτι σαν αστικός μύθος, που όμως έχει επιβεβαιβωθεί. το γεγονός ότι στα γυρίσματα του συγκεκριμένου φιλμ ο Κιάνου και η Γουινόνα έγιναν κολλητοί φίλοι και συνεχίζουν να είναι πολύ δεμένοι μέχρι σήμερα. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ωστόσο είναι ο λόγος που τους έφερε τόσο κόντα με την γνωστή ηθοποιό να αποκαλύπτει πρόσφατα την αιτία που την έκανε να εκτιμησεί τόσο πολύ τον χαρακτήρα του συμπρωταγωνιστή της.

Όπως είπε σε συνέντευξη της η 48χρονη ηθοποιός σε μία συγκεκριμένη σκηνή ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα της ζήτησε να ξεσπάσει σε έντονα κλάμματα, αλλά όσο κι αν προσπάθησε να βγάλει έντονο συναίσθημα στον φακό εκείνος δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Τότε ο Κόπολα άρχισε να της φωνάζει και να την βρίζει προσπαθώντας να την κάνει να ξεσπάσει ακόμα πιο φυσικά σε δάκρυα. Όταν αυτό δεν λειτούργησε ζήτησε από όλους τους άντρες συμπρωταγωνιστές της να αρχίζουν να την βρίζουν μαζί του, αποκαλώντας την ακόμα και «πόρνη» προκειμένου να την αναγκάσουν να κλάψει πολύ δυνατά.

«Υποτίθεται πως έπρεπε να κλαίω, οπότε προσπαθούσε να κάνει τους πάντες -τον Ρίτσαρντ Γκραντ, τον Άντονι Χόπκινς, τον Κιάνου να μου φωνάζουν διάφορα για να με κάνουν να κλάψω, αλλά ο Κιάνου δεν μπορούσε, ούτε ο Άντονι. Απλώς δεν λειτουργούσε το πράγματα. Για την ακρίβεια, πετύχαινε το ακριβώς αντίθετο», ανέφερε η ηθοποιός στη συνέντευξη της. 

923752493333

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν εκείνη που οδήγησε στην μακρά φιλία της με τον Κιάνου Ριβς, σημειώνοντας πως με τον 81χρονο σήμερα Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι πλέον «εντάξει» μεταξύ τους.

Μετά την ταινία «Dracula», που κυκλοφόρησε το 1991 με τον Γκάρι Όλντμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζοντας τρία βραβεία Όσκαρ, η Ράιντερ με τον Ριβς παρέμειναν φίλοι, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά σε άλλες τρεις ταινίες- «A Scanner Darkly» (2006), «The Private Lives of Pippa Lee» (2009) και «Destination Wedding» (2018).

Ο Κιάνου Ριβς, μιλώντας παλαιότερα για την Γουινόνα Ράιντερ, την είχε χαρακτηρίσει «αξιαγάπητο άτομο και ταλαντούχα ηθοποιό», σημειώνοντας πως «νομίζω κάνουμε ωραίο ζευγάρι».

 

Με πληροφορίες από womantoc