Η Halle Berry ζήτησε συγγνώμη που δεν θα αναλάβει τελικά trans ρόλο μετά από έντονες αντιδράσεις

POP UP TEAM
/
9 Ιουλίου, 2020

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της Χάλι Μπέρι να υποδυθεί στον κινηματογράφο τον ρόλο ενός τρανς ατόμου, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την συγκεκριμένη ταινία.

Η ανακοίνωσή της προκάλεσε αντιδράσεις, για την συνεχιζόμενη μη επιλογή τρανς ηθοποιών σε τρανς ρόλους.

Η Χάλι Μπέρι δεν διευκρίνισε τον τίτλο της ταινίας ούτε κατονόμασε κάποιους από τους συντελεστές. Αν και επικεντρώθηκε στις καλλιτεχνικές προκλήσεις που θα παρουσίαζε το έργο, η ίδια μπερδεύτηκε επανειλημμένως με το φύλο του ήρωα που επρόκειτο να υποδυθεί κατά την διάρκεια συνομιλίας της που είχε στο instagram live.

 

«Είναι μια γυναίκα που άλλαξε σε άντρα. Είναι ένας χαρακτήρας σε ένα έργο που αγαπώ και ίσως να κάνω».

«Θέλω να βιώσω αυτόν τον κόσμο, να καταλάβω αυτόν τον κόσμο», πρόσθεσε. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να λέω ιστορίες και αυτή είναι μια γυναικεία ιστορία. Αλλάζει σε έναν άνδρα, αλλά θέλω να καταλάβω γιατί και πώς γίνεται αυτό. Είναι κάτι που θέλω να αφομοιώσω».

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες στον λογαριασμό του ντοκιμαντέρ του Netflix «Disclosure: Trans Lives on Screen» που έχει σαν θέμα την εκπροσώπηση των τρανς στην βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

«Γειά σας, ακούσαμε ότι σκέφτεστε να παίξετε έναν τρανς άντρα στο επόμενο έργο σας. Σας ζητούμε να παρακολουθήσετε πρώτα το @Disclosure_Doc στο @netflix για να καταλάβετε πρώτα πώς οι ηθοποιοί όπως εσείς που υποδύονται τρανς ρόλους έχουν σημαντικές πολιτιστικές συνέπειες εκτός οθόνης».

Ενας ακόμα χρήστης του Twitter, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο θα έπρεπε η Χάλι Μπέρι να υποδυθεί ένα διεμφυλικό άτομο στο σινεμά.

«Τρανς ρόλοι για τρανς άτομα».

«Όταν οι γυναίκες cis (σ.σ. άτομο που νιώθει οικεία με το φύλο που του αποδόθηκε όταν γεννήθηκε) παίζουν τρανς άνδρες και οι άνδρες cis παίζουν trans γυναίκες, αυτό δημιουργεί ακυρωτικά, επιβλαβή στερεότυπα».

Ενώ ένας ακόμα ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο:

«Παρακαλώ, ξανασκέψου Χάλε Μπέρι: Οι τρανς άνδρες δεν είναι γυναίκες που παίζουν με το ντύσιμό τους, κι αυτό θα έκανε πιο πολύ κακό παρά καλό».

Εν τέλει, η Χάλι Μπέρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως αποσύρεται από την ταινία.

«Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχα την ευκαιρία να συζητήσω τη σκέψη μου για έναν νέο ρόλο ως ένας τρανς άνδρας και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι′ αυτά τα σχόλια. Ως μια cis γυναίκα καταλαβαίνω τώρα ότι δεν θα έπρεπε να σκεφτώ αυτόν τον ρόλο και ότι η τρανς κοινότητα θα πρέπει αναμφισβήτητα να έχει την ευκαιρία να πει τις δικές της ιστορίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τη φωνή της για να στηρίξει την τρανς κοινότητα εντός κι εκτός κάμερας.

Ο ηθοποιός Μπραίαν Μάικλ Σμιθ, της αμερικάνικης σειράς «911: Lone Star», που προβάλλεται από την τηλεόραση του FOX, ευχαρίστησε της Χάλι Μπέρι για την απόφαση της και για την υποστήριξη στο αίτημα για αντίστοιχους ρόλους στο σινεμά, παίζονται από τρανς άτομα.

«Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε και αφιερώσατε χρόνο για να κατανοήσετε τις ανησυχίες μας. Επιπλέον, εκτιμώ την υπόσχεση σας να σταθείτε στο πλευρό μας και να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα σας για να προωθήσετε καλύτερη εκπροσώπηση και (να ζητήσετε) νέες ευκαιρίες …»

Πηγή: huffingtonpost.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved