Είναι το «Tenet» η επιστροφή στην κανονικότητα του σινεμά;

POP UP TEAM
/
28 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το νέο φιλμ «Tenet» είναι η κατασκοπευτική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστές τους Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντίμπλε Καπάντια, Μάικλ Κέιν και Κένεθ Μπράνα.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν συνέλαβε την κεντρική ιδέα του Tenet πάνω από είκοσι χρόνια πριν, αλλά εργάστηκε πάνω στο σενάριο για 6 με 7 χρόνια.

Το «Tenet» του Νόλαν είναι από τα πρώτα φιλμ που κυκλοφορούν στην ‘μετά-καραντίνας’ εποχή και έκανε πρεμιέρα χθες , Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις ελληνικές αίθουσες.

Η υπόθεση του Tenet

H ταινία ακολουθεί έναν πράκτορα της CIA ο οποίος αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή με στόχο να σώσει την ανθρωπότητα από τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, το μόνο που γνωρίζει για την επίμαχη απειλή είναι ότι συνδέεται με τη λέξη «Tenet» και ορισμένα περίεργα «παιχνίδια» με τον χρόνο.

Η διανομή της ταινίας άρχισε τον Μάρτιο του 2019 και τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Δανία, Εσθονία, Ινδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζοντας από τον Μάιο του 2019. Και μετά από αρκετές αναβολές λόγω κορονοϊού, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 26 Αυγούστου 2020.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι Άγγλος σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών και σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει συνολικά 10 ταινίες μεγάλου μήκους.

Είναι γνωστός για την τριλογία ταινιών Μπάτμαν “The Dark Knight Trilogy”, και κυρίως για την δεύτερη ταινία, Ο Σκοτεινός Ιππότης, η οποία θεωρείται ευρέως η καλύτερη υπερηρωική ταινία όλων των εποχών, έχοντας προτάθεί για οκτώ βραβεία Όσκαρ και όντας μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών, με πάνω απο 1 δισ. δολλάρια σε εισπράξεις.

Είναι επίσης πολύ γνωστός για τις ταινίες Inception, Interstellar και Memento. Και οι τρεις ήταν τεράστιες επιτυχίες, οικονομικά και κριτικά. Αξιόσημείωτες είναι επίσης οι ταινίες του Δουνκέρκη και The Prestige.

Οι κριτικές

Ο Ρόμπι Κόλιν του The Telegraph το συνέκρινε θετικά σε σχέση με το Inception και εκθείασε τις ερμηνείες των Πάτινσον και Ντεμπίκι. Ο Μάικ ΜακΚέιχιλ του IndieWire ανέφερε ότι αν και ήταν η ταινία που αναμενόταν με την περισσότερη προσμονή, το χαρακτήρισε ως απογοήτευση χωρίς χιούμορ. Η Λέσλι Φέλπεριν του The Hollywood Reporter ανέφερε ότι ο Ουάσινγκτον ήταν κάπως βαρετός, ενώ η Ντεμπίκι προσθέτει χρώμα και έχει πειστική χημεία με τον Μπράνα στην μεταξύ τους δυσλειτουργική σχέση πάθους-μίσους. Ο Γκάι Λοτζ του Variety περιέγραψε το Tenet ως πολύ διασκεδαστική ταινία.

O ρόλος του Τομ Κρουζ

Στη χθεσινή πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας στο Λονδίνο ο Τομ Κρουζ έδωσε το «παρών» «Μεγάλη ταινία. Στη μεγάλη οθόνη. Το λάτρεψα» τουίταρε ο μεγάλος σταρ, μαζί με μία φωτογραφία στην οποία τον βλέπουμε να φοράει τη μάσκα του μέσα στον κινηματογράφο.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved