Big Kahuna Burger: To πιο διάσημο μπέργκερ του σινεμά και πώς θα το φτιάξετε

POP UP TEAM
/
20 Αυγούστου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στην περίπλοκη και τρομακτικά έξυπνη φαντασία των Koυέντιν Ταραντίνο και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, γεννήθηκε ένα φανταστικό εστιατόριο με την ονομασία «Βig Kahuna Burger».

Eκεί μπορούσε να βρει κανείς το ομώνυμο πιάτο φτιαγμένο με απλά, συνηθισμένα υλικά: μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαρούλι, ντομάτα, τυρί, ανανά και μαγιονέζα.

Το ‘σούπερ’ κινηματογραφικό αυτό μπέγκερ έχει κάνει την εμφάνιση του σε πολλές, θρυλικές ταινίες της δεκαετίας του ’90, ανάμεσα τους το εμβληματικό Pulp Fiction, το Death Proof και το Reservoir Dogs. 

Στο Pulp Fiction , το μπιφτέκι φαίνεται να είναι ένα τυπικό αμερικάνικο μπιφτέκι βοείου κρέατος με τυρί, μαρούλι και ντομάτα σε ψωμάκι χάμπουργκερ. Πολλά πραγματικά εστιατόρια έχουν παρουσιάσει ένα “Big Kahuna Burger” στα μενού τους, συμπεριλαμβανομένου του Inskip Grill που βρίσκεται στη γενέτειρα του Tarantino, στο Knoxville, στο Tennessee.

Η θρυλική σκηνή του Pulp Fiction >> 

Tο συγκεκριμένο φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύμπαν του Ταραντίνο. Από πότε δεκάδες εστιατόρια σε όλο τον κόσμο έχουν επιχειρήσει την δική τους συνταγή του κινητογραφικού junk food.

Έτσι μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι.

Τα Υλικά: 

-Υλικά για δύο burgers:

-260 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

-1 κ.σ. σως teriyaki

-2 φέτες ανανά

-2 κομμάτια bacon ξεροτηγανησμένα

-2 φέτες ημίσκληρο κίτρινο τυρί

-πικάντικη μαγιονέζα

-μπαχαρικά της αρεσκείας σου για το μπιφτέκι

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved