Τίλντα Σουίντον στο Φεστιβάλ Βενετίας: «Η κοινότητά του σινεμά είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου…»

POP UP TEAM
/
4 Σεπτεμβρίου, 2020

Με τον δικό της, μοναδικό τρόπο τίμησε η Τίλντα Σουίντον τον Chadwick Boseman στην πρώτη βραδιά του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παρέλαβε τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, και την απονομή έκανε η Κέιτ Μπλάνσετ, πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής. 

Μετά από μια συγκλονιστική ομιλία για την δύναμη του κινηματογράφου, η Σουίντον κατέληξε: «Ζήτω η Βενετία. Σινεμά σινεμά σινεμά. Wakanda Forever. Τίποτα εκτός από αγάπη». 

Η έκφραση «Wakanda forever» είναι μια αναφορά στην διάσημη ταινία «Black Panther» του Boseman, που έφυγε από την ζωή στις 28 Αυγούστου μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. 

«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου», είπε η Σουίντον στην ομιλία της. «Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου. Τα ονόματα όσων έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το τρελό σινεφίλ παιδί που πάει με οτοστόπ στο σταθμό για να φτάσει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους».

Η Σουίντον, ως νικήτρια Όσκαρ για το «Michael Clayton», διαθέτει μια πλούσια ιστορία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, έχοντας συμμετάσχει πολλές φορές, από το «Orlando» της Σάλι Πότερ μέχρι τα «I Am Love» και «A Bigger Splash» του Λούκα Γκουαντανίνο, ενώ φέτος θα προβληθεί και η μικρού μήκους «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπου πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη Βενετία ως «το πιο πολύτιμο και επιβλητικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γη» και ευχαρίστησε το φεστιβάλ που κατάφερε να περάσει μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού με μια τροποποιημένη διοργάνωση. «Χάρη στη Βενετία μπορούμε να βασιζόμαστε στο υπέροχο, ευρύ, άγριο, ζωηρό, χωρίς σύνορα και που δεν αποκλείει κανέναν σινεμά», πρόσθεσε η Τίλντα Σουίντον.

Η ομιλία της Τίλντα Σουίντον:

 

 

Με πληροφορίες από Variety, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved