5 ταινίες του Χόλιγουντ με χορό που αγαπήσαμε (part 2)

MARY POPPINS
/
2 Αυγούστου, 2021
/

Μοιράσου το ...

H εβδομάδα ξεκινάει δυναμικά και σου έχω ετοιμάσει μία λίστα με ταινίες χορού για να σε ξεσηκώσω! Το πρώτο μέρος μπορείς να το δεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

5 ταινίες του Χόλιγουντ με χορό που αγαπήσαμε (part1)

1. Flashdance (1983)

Μετά την εποχή της ντίσκο, τη δεκαετία του ’80 μια αληθινή ιστορία θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Flashdance, φέρνοντας στο προσκήνιο τον μοντέρνο χορό. Η πραγματική ιστορία της Μορίν Μάρντερ, χορεύτριας από τον Καναδά, θα προβληθεί μέσα από την ταινία και η 18χρονη πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Μπιλς θα γυρίσει τη μία και μοναδική επιτυχία της καριέρας της. Οι υπέροχες χορογραφίες, οι γκέτες στα πόδια, οι κορδέλες στα μαλλιά και το σκισμένο λευκό μπλουζάκι της Μπιλς θα υιοθετηθούν από τους teenagers της δεκαετίας και το τραγούδι της τελικής σκηνής «What a feeling» της Ιρέν Κάρα θα κερδίσει Όσκαρ. Αν και η ταινία θεωρείται η απόλυτη χορευτική επιτυχία όλων των εποχών, οι κριτικοί την «έθαψαν», ενώ κάποια χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι η πρωταγωνίστρια είχε ντουμπλαριστεί από την Μαρίν Τζάχαν, της οποίας το όνομα δε γράφτηκε ούτε στους τίτλους αρχής. Αξιοσημείωτο των χαμηλών προσδοκιών που είχε η εταιρεία παραγωγής ήταν ότι η Μάρντερ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων πήρε εφάπαξ το ποσό των 2500 δολαρίων, ενώ η ταινία απέφερε κέρδη πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τίποτα.

http://youtu.be/VzALZjoIx0g

2. Footloose (1987)

Πριν ξεκινήσει ο Κέβιν Μπέικον να παίζει τον κακό, ήταν ένας μικρός επαναστάτης σε μια μικρή πόλη των Δυτικών Η.Π.Α. όπου ο χορός και η ροκ μουσική απαγορεύονταν. Η ιστορία της ταινίας είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πόλης Ελμορ στην Οκλαχόμα, όπου ο χορός σε εξωτερικούς χώρους απαγορευόταν δια νόμου από το 1898. Το 1979 οι μαθητές της πόλης θα ζητήσουν να διοργανώσουν έναν χορό και να καταργηθεί ο νόμος, κάτι το οποίο έφερε αντιδράσεις, αλλά και αποτελέσματα. Στην ταινία οι μαθητές χορεύουν στα κρυφά και ο Κέβιν Μπέικον θα μείνει στην ιστορία για το υπέροχο χορευτικό στην αποθήκη, ενώ η αφίσα της ταινίας με το «λυγισμένο» του κορμί έμελλε να διακοσμήσει πολλούς τοίχους, εφηβικούς και μη. Μέσα στους μαθητές-ήρωες της εποχής διακρίνουμε τη νεαρή τότε Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Το 2011 θα γυριστεί το remake της ταινίας, το οποίο όμως δε θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.

http://youtu.be/P4narQca4Oc

3. Save the Last Dance (2001)

Με το έναυσμα του νέου αιώνα, μια νεανική ταινία με τη νεαρή ηθοποιό Τζούλιαν Στάιλς θα φέρει στο προσκήνιο τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις στις Η.Π.Α. Η πρωταγωνίστρια θα αναζητήσει μέσα από τον χορό την απελευθέρωση από μια πόλη που βασιλεύει η επιθετικότητα και οι διακρίσεις. Συμπαραστάτης της στην όλη προσπάθεια θα είναι ο συμμαθητής της, με τον οποίο θα παλέψουν μαζί εναντίον των ομοίων τους που θα προσπαθήσουν να τους χωρίσουν. Το μοντέρνο soundtrack και το μότο ότι δεν πρέπει ποτέ να παρατάμε τα όνειρά μας έκανε την ταινία ιδιαίτερα αγαπητή στο νεανικό κοινό. Το 2004 βγήκε το sequel, το οποίο δεν πήγε τόσο καλά.

http://youtu.be/cm-tgph1IQw

4. Step up (2006), Step up 2 (2008), Step up 3D (2010), Step up Revolution (2012) & Step up all in (2014)

Το 2006 ξεκινάει η προβολή μιας σειράς franchise ταινιών του Αμερικανού σεναριογράφου Ντουέιν Άντλερ με τίτλο «Step up». Όπως οι λάτρεις των ταινιών «Μαχητές του δρόμου», έτσι και οι φαν των «Step Up» θα βρούνε τον δικό τους αγαπημένο κόσμο αποτυπωμένο στη μεγάλη οθόνη. Στην πρώτη ταινία απολαμβάνουμε τον γοητευτικό Τσάνιγκ Τέιτουμ να υποδύεται έναν νεαρό που μέσα σε μια σχολή χορού θα βρει τον έρωτα και μια ευκαιρία να ξεφύγει από την παλιά του ζωή. Στη δεύτερη ταινία του 2008 το σκηνικό μεταφέρεται στους δρόμους και σε underground street dance μακριά από ελιτίστικες μουσικές σχολές. Από την τρίτη ταινία και μετά βλέπουμε ακόμα πιο πολλές χορογραφίες και εφέ με έμφαση πλέον στο hip-hop και στο flash mob όπου οι πρωταγωνιστές διεκδικούν την καταξίωση και την αναγνώριση μέσω του χορού. Οι ταινίες αυτές κατάφεραν να δείξουν μια άλλη εκδοχή της αμερικανικής κοινωνίας όπου άνθρωποι με ταλέντο προσπαθούν να αναδειχθούν χωρίς θεμιτά μέσα και να ακολουθήσουν αυτό που ονειρεύονται.

http://youtu.be/8AVo8bNFhUA

http://youtu.be/5CxCeZwZnfE

http://youtu.be/efShDKp_8BQ

5. Take the Lead (2006)

Είναι η αληθινή ιστορία του καθηγητή χορού Πιέρ Ντουλέν που μέσα από το πρόγραμμά του για τη διδασκαλία χορού στα σχολεία, έσωσε πολλά παιδιά υποβαθμισμένων περιοχών. Ενσαρκωμένος από τον μαγευτικό Αντόνιο Μπαντέρας, η ταινία θα περάσει το μήνυμα που θέλει και οι νεαροί πρωταγωνιστές θα δώσουν ένα ρεσιτάλ χορευτικής ερμηνείας που θα μας μείνει αξέχαστο.

Bonus: Η ταινία του 2001 «Moulin Rouge!» που μαζί με το «Chicago» θα δώσουν το έναυσμα για να μεταφερθούν πολλά μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη

http://youtu.be/yxIf7U73hb8

Καλή θέαση!

in Mary Poppins

inΑκολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved