Οι εποχές που ζούμε σίγουρα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια και έτσι λοιπόν πολλοί προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτό. Οπότε το ίδιο ισχύει και με το Disney+, το οποίο θα έχει αντιρατσιστικά μηνύματα να  προβάλλονται πριν από μερικές ταινίες της Disney.

Έτσι λοιπόν διάφορες ταινίες όπως είναι οι Αριστόγατες, Ντάμπο, Πήτερ Παν, Το βιβλίο της Ζούγκλας και άλλες θα έχουν προειδοποίηση για στερεότυπα, ρατσισμό και διάφορες άλλες σκηνές που θεωρούνται σήμερα κάπως… προσβλητικές.

Τα μηνύματα γράφουν τα εξής: “Αυτό το πρόγραμμα περιέχει αρνητικές απεικονίσεις και/ή εικόνες κακομεταχείρισης άλλων λαών ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα. Αντί να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε την επιβλαβή επίδραση του, μαθαίνοντας από αυτήν και να πυροδοτήσουμε μία συζήτηση που θα δημιουργήσει ένα κοινό μέλλον για όλους χωρίς αποκλεισμούς. 

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το BBC “στο Peter Pan, οι ιθαγενείς Αμερικανοί στην ταινία αποκαλούνται «ερυθρόδερμοι», χαρακτηρισμός που θεωρείται προσβλητικός από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αμερικής. Στη Λαίδη και τον Αλήτη βρίσκουμε αρνητικά στερεότυπα για τους Ασιάτες μέσω της καρικατουρίστικης ασιατικής παρουσίασης των δύο γατών Σιάμ, Σι και Αμ, οι οποίες όντας οι κακές της υπόθεσης. Σχετικά με τους Αφροαμερικανούς, αρνητικά στερεότυπα για το μαύρο χρώμα του δέρματος βρίσκουμε στις ταινίες Ντάμπο και Το Βιβλίο της Ζούγκλας, μέσω των απεικονίσεων σκουρόχρωμων ζώων που φέρουν στερεοτυπικά χαρακτηριστικά του μαύρου πληθυσμού της Αμερικής, όπως ο πίθηκος Βασιλιάς Λούι που εμφανίζεται να τεμπελιάζει και να τραγουδάει τζαζ κομμάτια με έναν στερεοτυπικό τρόπο που παραπέμπει στους μαύρους μουσικούς της Νέας Ορλεάνης των αρχών του 20ου αιώνα.”