Seepferdchn, ένα ντοκιμαντέρ για την κολύμβηση ως εργαλείο ένταξης μίας προσφυγοπούλας στη Γερμανία

POP UP TEAM
/
23 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο Seepferchn μία νέα κοπέλα από το Ιράκ είναι δασκάλα κολύμβησης στη Γερμανία και μαθαίνει κολύμπι σε ένα μικρότερο αδερφό της και άλλα παιδιά. Παράλληλα, θυμάται με πόνο την εμπειρία της δύσκολης μετάβασής της από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω θάλασσας το 2015.

Σε αυτό το τρυφερό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θυμίζει τις ιστορίες της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, όπου αιτούντες και δικαιούχοι διεθνούς προστασίας παρουσιάζουν κομμάτια της ζωής τους, η σκηνοθέτης Nele Dehnenkamp στρέφει το βλέμμα του θεατή στο δύσβατο ταξίδι που καλούνται να κάνουν ανθρωποι που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη από άλλες ηπείρους, αλλά και στα τραύματα που αυτοί κουβαλάνε για καιρό λόγω του εκτοπισμού τους, μία περίοδο κατά την οποία τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. δε μιλάνε συχνά για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Το film προβλήθηκε δωρεάν, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, από το πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (https://www.filmfestival.gr/el/movie/movie/13396, 04-14/03/2021), μέσω διαδικτύου και πριν την προβολή του παρουσιάστηκαν διαφημιστικά spots του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της COSMOTE TV, Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, και άλλων χορηγών και υποστηρικτών του. Όποιος γνωρίζει γερμανικά μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες για αυτό μέσω της διαδικτυακής του σελίδας (https://seepferdchen-film.de/).

Κώστας Καγκελίδης

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved