Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Χίο, για τα 30 χρόνια της Ορχήστρας Δωματίου “Βίος” Αθηνών

POP UP TEAM
/
23 Δεκεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Συναυλία εορτασμού των Χριστουγέννων δόθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου την Κυριακή 19/12/2021, για την 30η επέτειο ίδρυσης της Ορχήστρας Δωματίου “Βίος” Αθηνών.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του ανωτέρω πολιτιστικού κέντρου, Δημήτριος Μάντικας, και η πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κέδρος Συν» και υπεύθυνη για την παραπάνω παραγωγή, Ελένα Κοντράτοβα.

Στη συνέχεια, ακούστηκαν έργα των Mozart, Puccini, Vivaldi, Morricone, Gardel, Piazzola, Shostakovich, Θεοδωράκη, Tchaikovsky και άλλων ενώ τα μέλη του πιο πάνω μουσικού συνόλου έπαιξαν, με χιουμοριστική διάθεση, μουσική, σε κάποιες περιπτώσεις, με τη βοήθεια ορισμένων ατόμων από το κοινό που τα παρακολουθούσε.

Δυστυχώς, το μνημονευθέν ακρόαμα-θέαμα άκουσαν και είδαν μόλις ογδόντα περίπου άνθρωποι, μάλλον λόγω του φόβου για την COVID-19, αν και δεν ζητήθηκε εισιτήριο για αυτό. Μακάρι στο μέλλον αντίστοιχα πολιτιστικά events, με ελεύθερη είσοδο, να τιμηθούν από περισσότερους/ες Χιώτες/Χιώτισσες.

Τέλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που διανεμήθηκε στον κόσμο οι συντελεστές της μουσικής παραγωγής για την οποία γίνεται λόγος ήταν οι Χαλάψης Αλέξανδρος (μαέστρος), Γρατσίας Αναστάσιος – Παπαγρηγορίου Έλλη – Ζήκος Κωνσταντίνος – Μπουραντάς Κωνσταντίνος – Νούσια Αλεξάνδρα – Παπαδόπουλος Χάρη – Κιμ Όλγα (βιολιά), Τρανός Αντίλοχος – Σοφρώνη Ιωάννα (βιόλες), Χαραλάμπους Αλέξανδρος – Παναγιωταρέα Λυδία (βιολοντσέλα), Ασλανίδης Δημήτρης (Κοντραμπάσο), Λιάτα Αικατερίνη (Πιάνο), Συκιώτη Βιβή (Σοπράνο), Παπαγρηγορίου Καλλιόπη (Έφορος της ορχήστρας), Χαλάψης Δημήτρης (Κουρδιστής πιάνου) και Λαρίσα Ελευθεριάδου (Γραμματεία της παραγωγής).

Κώστας Καγκελίδης  

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved