Οι αναμνήσεις μιας συναυλίας, I am a passenger, and i ride and i ride

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
17 Μαΐου, 2020

Η  πρώτη μου συναυλία  ήταν το 1993 στους Guns N Roses, ήμουν μόλις 9 ετών.  ο πατέρας μου ήθελε να με πάρει μαζί του για με μυήσει από μικρό σε αυτή την τρέλα που ονομάζεται μουσική.

athens concert tickets

Όσο μεγάλωνα ήθελα να πηγαίνω σε όλο και περισσότερες συναυλίες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την βραδιά της  14ης Ιουλίου του 1996 στο πρώτο rock wave festival στην Ελλάδα που τότε λεγόταν ‘’ROCK OF GODS’’ και το εισιτήριο κόστιζε μόλις 7000 χιλ. δραχμές.  Στέρεο Νόβα,  In Trance 95,  Iggy Pop και Moby έπαιζαν εκείνη την ημέρα.  Ήμουν πραγματικά ένα από τα πιο τυχερά παιδιά της ηλικίας μου, καθώς εκείνη την Βραδιά κατάφερα να  σφίξω  το χέρι του Moby . Εκείνος έσκυψε το κεφάλι του και μου έδειξε το tattoo σταυρό που έχει στο σβέρκο του.  Εγώ μετά του έδωσα το εισιτήριο μου και εκείνος μου ζωγράφισε το κλασικό ανθρωπάκι του, που μόλις το δεις σου έρχεται αμέσως στο μυαλό τα album και τα t-shirt του.

 rock of gods moby autograph

Ακολούθησαν αρκετά  ακόμα  rockwave, όπως τo 1999 στην πλαζ του Άγιου Κοσμά, ένα από τα αγαπημένα μου line up τότε.  Είχα καταφέρει να παρευρεθώ τις τρείς  από τις τέσσερις ημέρες. Με ονόματα όπως η Patti Smith, Garbage,  Blur, Placebo , Prodigy,  Mercury Rev, Queens of the Stone Age,  Fun Lovin’ Criminals, Purple Overdose,  Bokomolech , Make Believe , The Earthbound , Sigmatropic , The Afghan Whigs  κα.

REM  το 1999, Cranberries το 2000, Oasis στο rockwave του 2000 μαζί με Moby, The Flaming Lips, Muse και Closer. Pet Shop Boys 2001, PJ Harvey στο rockwave του 2001, ήταν η πρώτη συναυλία της στην Ελλάδα τότε μαζί με τους Placebo, τους Grandaddy κα.  Chemical Brothers στο Γουδί  το 2002, Puressence, Τindersticks , Calexico,   Beastie Boys στο Εject Festival του 2007 μαζί με Underworld, Μadness κα. Kylie Minoque το 2008,  Placebo και Moby για μια ακόμη φορά στο Rockwave του 2009, απίστευτες εμπειρίες. Red Hot Chilli Peppers το 2012.  Nouvelle Vaque, Massive Attack , Kasabian,  και πολλά άλλα ονόματα που ίσως να μην θυμάμαι. Φυσικά Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Πυξ Λαξ και άλλα Ελληνικά ονόματα ήταν πάντα από τις συναυλίες που είχα την ευκαιρία να δω.   

Δυστυχώς δεν βλέπουμε πια τόσο συχνά μεγάλα ονόματα στην χώρα μας, καθώς η κρίση έχει βάλει και εδώ το χέρι της, τίποτα  δεν είναι όπως το ξέραμε, και οι ευκαιρίες να παρακολουθήσει κάποιος μια καλή συναυλία όλο και λιγοστεύουν.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved