Τότε που τα άλμπουμ ήταν τόσο επικά που σου άλλαζαν τη ζωή: Cream – Disraeli Gears

POP UP TEAM
/
11 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1967  και ηχογραφήθηκε στα Atlantic Studios στη Νέα Υόρκη μεταξύ 11 και 15 Μαΐου 1967,  μετά τις εννέα εμφανίσεις του συγκροτήματος ως μέρος της σειράς συναυλιών του Murray the K “Music in the 5th Dimension”. Η αμερικανική ετικέτα της Cream, ATCO , ήταν μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Atlantic Records . 

Η παραγωγή των συνεδριών ήταν από τον μελλοντικό μπασίστα των Mountain Felix Pappalardi – ο οποίος έγραψε τα κομμάτια «Strange Brew» και «World of Pain» με τη σύζυγό του Gail Collins – και σχεδιάστηκαν από τον Tom Dowd – ο οποίος αργότερα θα δούλευε με τον Clapton σε έργα όπως η Layla . and Other Assorted Love Songs και 461 Ocean Boulevard . Ο ιδιοκτήτης της Atlantic Records, Ahmet Ertegun , ήταν επίσης παρών κατά τη διάρκεια των συνεδριών. 

Σύμφωνα με τον Dowd, οι ηχογραφήσεις κράτησαν μόνο τρεισήμισι ημέρες. Οι βίζες του συγκροτήματος έληξαν την τελευταία ημέρα της ηχογράφησης. 

Ο ντράμερ Τζίντζερ Μπέικερ θυμήθηκε πώς ο τίτλος του άλμπουμ βασίστηκε σε έναν κακοπροαίρετο που παρέπεμπε στον Βρετανό πρωθυπουργό του 19ου αιώνα , Μπέντζαμιν Ντισραέλι :

Ξέρετε πώς προέκυψε ο τίτλος – Disraeli Gears – ναι; Είχαμε αυτό το Austin Westminster και ο Mick Turner ήταν ένας από τους roadies που ήταν μαζί μου για πολύ καιρό, και οδηγούσε μαζί μου και ο Eric [Clapton] μιλούσε να πάρει ένα αγωνιστικό ποδήλατο . Ο Μικ, οδηγώντας, πήγε “Ω ναι – Disraeli Gears!” εννοώντας τα γρανάζια ντεραγιέ … Απλώς πέσαμε όλοι … Είπαμε ότι αυτός πρέπει να είναι ο τίτλος του άλμπουμ

Έφτασε στο Νο. 5 στο UK Albums Chart .  , και Νο. 1 στα σουηδικά και φινλανδικά charts. Το άλμπουμ ήταν επίσης Νο. 1 για δύο εβδομάδες στο αυστραλιανό τσαρτ άλμπουμ και συμπεριλήφθηκε ως το Νο. 1 άλμπουμ του 1968 από την Cash Box στο τσαρτ άλμπουμ τέλους έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περιλαμβάνει τα σινγκλ ” Strange Brew ” και ” Sunshine of Your Love “, καθώς και τα αντίστοιχα B-sides τους ” Tales of Brave Ulysses ” και ” SWLABR “.

Το αρχικό άλμπουμ 11 κομματιών έγινε remaster το 1998 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε ως Deluxe Edition με δύο δίσκους το 2004.

Με πληροφορίες από Wikipedia 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved