Ο Κωστής Μαραβέγιας στο νέο του τραγούδι , «Ξεχασμένη Ενηλικίωση»

POP UP TEAM
/
11 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ενα νέο ευαίσθητο και τρυφερό κομμάτι, που σε συνδυασμό με το video που το συνοδεύει, αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του ακροατή ξυπνώντας συναισθήματα από αναμνήσεις του παρελθόντος.

Με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού ο δημοφιλής τραγουδοποιός κάνει μια αναδρομή στα πρόσφατα χρόνια της καραντίνας: «Στα δυο άοσμα και άχρωμα χρόνια της πανδημίας, κλείστηκα στο καταφύγιό μου. Στην γκαρσονιέρα μου στο Μετς, στην πρώην εργένικη κατοικία μου, νυν home studio. Μια ανάσα από τον λόφο του Αρδηττού. Χωρίς μουσικούς και μπάντα.Με ‘κανα γείτονα μόνο, το Νίκο κυρίως, που πέρναγε λαθραία, χτύπαγε κουδούνι κι άκουγε τι γράφω κι έλεγε και μια γνώμη.

Bedroom pop το λένε στα ξένα, από Αμερική κυρίως ξεκίνησε. Όταν έφηβοι και νέοι, λίγο πριν το μεγάλο μπανγκ, μονάχοι και μοναχικοί, ξεκινάνε δίσκους στα υπνοδωμάτιά τους με μόλις ένα μικρόφωνο κι ένα λαπτοπ. Bedroom artist κι εγώ. Με κεκτημένη νεανική ορμή, ειλικρινή μεν -μπορεί λίγο λανθάνουσα δε, με ισχυρές δόσεις μεσήλικης απομάγευσης, με τρυφερότητα και αγωνία γι’ αυτούς που αγαπώ και βλέπω να αλλάζουν στην καλύτερη ή να λείπουν στη χειρότερη. Με κατάδυση στα mini DV και στις Hi8 κασέτες που θα δείτε και στο βίντεο κλιπ, στην χρονοκάψουλα του Αγρινίου, της Λευκάδας και του Μπάρι, της Κεφαλονιάς και της Αθήνας. Με σύνθια που ξεσκόνισα από τα 80ς, με ρυθμοκούτια ντουλαπιού και κιθάρες στραβωμένες. Με λίγες φάλτσες νότες και χίλιες φάλτσες συγκινήσεις.

«Ξεχασμένη ενηλικίωση». Κι εμείς ξεχνιόμαστε κι ο χρόνος περνάει μα είμαστε ακόμη εδώ. Σε συναυλίες και σε πλατείες, μεγαλώνουμε με μουσικές και με τραγούδια, όμορφα, μακριά από τη σκοτεινιά της ειδησεογραφίας, μακριά από κορναρίσματα και πάσης φύσεως φωνασκίες. Καλή χρονιά αδέρφια. Ανοιχτωσιά κι αγάπη. Για κάθε χρόνο που περνά.»

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved