David Bowie: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

POP UP TEAM
/
7 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (Η Άνοδος και η Πτώση του Ζίγκυ Στάρνταστ και οι Αράχνες από τον Άρη) (συχνά αναφερόμενο για συντομία ως Ziggy Stardust), είναι ο τίτλος του πέμπτου άλμπουμ του Βρετανού μουσικού Ντέιβιντ Μπόουι, που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 1972 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την RCA Records .

Ήταν συμπαραγωγή των Μπόουι Bowie και Κεν Σκοτ ενώ συμμετείχε και το συγκρότημα υποστήριξης του Bowie,”The Spiders from Mars” («Oι αράχνες από τον Άρη»), που αποτελούνταν από τους Mick Ronson, Τρέβορ Μπόλντερ και Mick Woodmansey . Τα περισσότερα από τα τραγούδια γράφτηκαν περίπου την ίδια εποχή με το προηγούμενο άλμπουμ του Bowie Hunky Dory (1971). Η ηχογράφηση για το Ζίγκυ Στάρνταστ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1971 στα Trident Studios στο Λονδίνο, με περαιτέρω ηχογραφήσεις στις αρχές Φεβρουαρίου 1972.

Περιγράφεται ως ένα χαλαρό “κόνσεπτ” άλμπουμ και ροκ όπερα, που αφορά το “άλλον εαυτό” του Bowie Ziggy Stardust, ένα φανταστικό ανδρόγυνο και αμφιφυλόφιλο ροκ σταρ που στέλνεται στη Γη ως σωτήρας πριν από μια επικείμενη αποκαλυπτική καταστροφή. Στην ιστορία του, ο Ziggy κερδίζει τις καρδιές των θαυμαστών αλλά υφίσταται μια πτώση από τη χάρη αφού υπέκυψε στο δικό του εγώ. Ο χαρακτήρας εμπνεύστηκε από πολλούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστών Vince Taylor και Iggy Pop . Το μεγαλύτερο μέρος της ιδέας του άλμπουμ αναπτύχθηκε μετά την ηχογράφηση των τραγουδιών. Η μουσική του άλμπουμ έχει χαρακτηριστεί ως glam rock και proto-punk .

Οι επιρροές περιελάμβαναν τον Iggy Pop, τους Velvet Underground και τον Marc Bolan του T. Rex . Οι στίχοι του άλμπουμ συζητούν την πλαστότητα της ροκ μουσικής, πολιτικά ζητήματα, χρήση ναρκωτικών, σεξουαλικό προσανατολισμό και φήμη. Το εξώφυλλο του άλμπουμ, φωτογραφημένο μονόχρωμο και επαναχρωματισμένο, τραβήχτηκε στο Λονδίνο, έξω από το σπίτι των γουνοποιών “K. West”.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved