Πόσο πληρώθηκε η Rihanna για το ημίχρονο του Super Bowl;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
14 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το ποσό με το οποίο αμείβονται οι καλλιτέχνες για να εμφανισθούν στο ημιχρόνου του Super Bowl μπορεί να είναι έκπληξη για κάποιους.

Η Rihanna βρέθηκε στο επίκεντρο την Κυριακή, στο ημίχρονο του Super Bowl 2023. Η πολυαναμενόμενη συναυλία ήταν η πρώτη εμφάνισή της μετά από επτά χρόνια απουσίας. Η τραγουδίστρια έστειλε τους θαυμαστές της σε φρενίτιδα λέγοντας ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Οι εκπρόσωποί της επιβεβαίωσαν αργότερα την εγκυμοσύνη στο The Hollywood Reporter.

Κάθε χρόνο, το NFL στρατολογεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής. Από την Beyoncé μέχρι τον Paul McCartney και τη Lady Gaga, το σόου του ημιχρόνου του Super Bowl έχει προσελκύσει εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό τόσοι πολλοί καλλιτέχνες ονειρεύονται την ημέρα που θα κληθούν να δώσουν τη δική τους συναυλία διάρκειας 13 λεπτών.

http://www.youtube.com/watch?v=LM4obnquBE0

Αλλά, δεν είναι το ποσό πληρωμής που δελεάζει τους μουσικούς. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καθόλου πληρωμή. Αν και μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, η αλήθεια είναι ότι οι καλλιτέχνες σε αυτή την περίπτωση δεν πληρώνονται για την εμφάνισή τους. Αντίθετα, το NFL πληρώνει για όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την συναυλία του ημιχρόνου, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ταξιδιού.

Ωστόσο, το όλο σόου ενός ημιχρόνου μπορεί να έχει ακριβό τίμημα. Η παραγωγή για το ημίχρονο του Super Bowl μπορεί να κοστίσει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια. Το 2021, ο The Weeknd φέρεται να ξόδεψε 7 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για να ανεβάσει το σόου, όπως και ο Dr. Dre την προηγούμενη χρονιά. Για να πραγματοποιηθεί το σόου της Jennifer Lopez και της Shakira το 2020, το NFL φέρεται να κατέβαλε περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κόστος όσων συμμετέχουν στην παραγωγή, καθώς και τα σκηνικά και τον εξοπλισμό ήχου. Όσον αφορά στην παράσταση της Rihanna, ένας εκπρόσωπος του πρωταθλήματος επιβεβαίωσε στο Forbes ότι η Apple Music αναμένεται επίσης να πληρώσει τον λογαριασμό μαζί με το NFL.

Αν και η Rihanna δεν θα λάβει καμία αμοιβή για τη συναυλία της, φαίνεται ότι δεν θα την χρειαστεί, καθώς η αξία της υπολογίζεται σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, η τραγουδίστρια του «Umbrella» μπορεί να κερδίσει από κάποιες εναλλακτικές πηγές εσόδων για την εμφάνισή της. Πριν από το μεγάλο παιχνίδι, κυκλοφόρησε μια συλλογή ρούχων 17 κομματιών εμπνευσμένη από το Super Bowl, η οποία περιελάμβανε ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Η συναυλία της Rihanna διακόπτεται από έναν αγώνα ποδοσφαίρου» καθώς και αθλητικά φούτερ.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved