Ένα διαχρονικό κομμάτι: Blood, Sweat & Tears – Spinning Wheel

POP UP TEAM
/
20 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Κυκλοφόρησε ως σινγκλ το 1969 και έφτασε στο #2 στο Billboard Hot 100 chart τον Ιούλιο του ίδιου έτους, παραμένοντας στη δεύτερη θέση για τρεις εβδομάδες. Το “Spinning Wheel” κρατήθηκε εκτός της #1 θέσης τόσο από το “The Love Theme from Romeo and Juliet ” του Henry Mancini και το ” In the Year 2525 ” από τους Zager και Evans .

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ήταν στην κορυφή του τσαρτ Billboard Easy Listening για δύο εβδομάδες.  Ήταν επίσης μια επιτυχία crossover, φτάνοντας στο #45 στο αμερικανικό chart R&B .

Ήταν επίσης υποψήφιο για τρία βραβεία Grammy στην τελετή του 1970 , κερδίζοντας στην κατηγορία Καλύτερη Ενορχηστρωτική Διασκευή . Ο ενορχηστρωτής του τραγουδιού ήταν ο σαξοφωνίστας του συγκροτήματος , Fred Lipsius . Προτάθηκε για τον δίσκο της χρονιάς και το τραγούδι της χρονιάς . το άλμπουμ κέρδισε το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς .

Ο Clayton-Thomas φέρεται να περιέγραψε το τραγούδι ως “γραμμένο σε μια εποχή που οι ψυχεδελικές εικόνες ήταν πάνω από τους στίχους… ήταν ο τρόπος μου να πω, “Μην σε πιάνει πολύ, γιατί όλα κάνουν τον κύκλο τους”. 

Το τραγούδι τελειώνει με την αυστριακή μελωδία του 1815 ” O Du Lieber Augustin ” (” The More We Get Together ” ή ” Did You Ever a Lassie? “) και το σχόλιο του ντράμερ Bobby Colomby: “Αυτό δεν ήταν πολύ καλό” , ακολουθούμενο από γέλια από την υπόλοιπη ομάδα. Σύμφωνα με τον παραγωγό James William Guercio, αυτό το τμήμα εισήχθη την τελευταία στιγμή αφού το τέλος της κύριας κασέτας ηχογραφήθηκε κατά λάθος από έναν μηχανικό στο στούντιο.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ενότητας και το σόλο τρομπέτας του Lew Soloff επιμελήθηκαν για τη single έκδοση. Το σόλο πιάνου των οκτώ ράβδων που προηγείται του σόλο τρομπέτας στην έκδοση του άλμπουμ είναι υπερμεταγλωττισμένο με κιθάρα στη single έκδοση πριν από τον τελευταίο στίχο. Άλαν Ρούμπινκάθισε στην τρομπέτα για τον Τσακ Γουίνφιλντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην ηχογράφηση.

http://youtu.be/SFEewD4EVwU

What goes up must come down
Spinnin’ wheel got to go ’round
Talkin’ ’bout your troubles it’s a cryin’ sin
Ride a painted pony let the spinnin’ wheel spin

You got no money and you got no home
Spinnin’ wheel all alone
Talkin’ ’bout your troubles and you, you never learn
Ride a painted pony let the spinnin’ wheel turn

Did you find the directing sign on the
Straight and narrow highway
Would you mind a reflecting sign
Just let it shine within your mind
And show you the colors that are real

Someone is waiting just for you
Spinnin’ wheel, spinnin’ true
Drop all your troubles by the riverside
Catch a painted pony on the spinning wheel ride

Someone is waiting just for you
Spinnin’ wheel, spinnin’ true
Drop all your troubles by the riverside
Ride a painted pony let the spinnin’ wheel fly

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved