Ένα από τα καλύτερα γυναικεία φωνητικά όλων των εποχών: Lorraine Ellison – Stay With Me

POP UP TEAM
/
23 Φεβρουαρίου, 2023

Η Lorraine Ellison δίνει μία υπέροχη ερμηνεία σε αυτό το τραγούδι. Κανείς δεν ξεπερνά τη δική της εκδοχή.

Το ” Stay with Me ” (συχνά αποδίδεται ως ” Stay with Me Baby “) είναι ένα soul τραγούδι που γράφτηκε από κοινού από τον Jerry Ragovoy και τον George David Weiss .  Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1966 από τη Lorraine Ellison ,  και παραγωγή του Ragovoy.

H Έλισον ηχογράφησε το “Stay with Me” σε κράτηση της τελευταίας στιγμής, μετά από ακύρωση του στούντιο από τον Frank Sinatra .  Με μια ορχήστρα 46 κομματιών που έχει ήδη προσληφθεί, η Warner Bros. Records ζήτησε από τον Ragovoy, με προειδοποίηση δύο ημερών, να αναλάβει τη συνεδρία χωρίς κόστος. Ο Ragovoy και ο ενορχηστρωτής Garry Sherman έφτιαξαν μια ορχηστρική διασκευή του τραγουδιού και κάλεσαν τον Ellison στο στούντιο για να το ηχογραφήσουν ζωντανά με την ορχήστρα.

Η ηχογράφηση σχεδιάστηκε από τον Phil Ramone . Περιγράφεται ως «πιθανώς το καλύτερο γυναικείο φωνητικό ποτέ»,  Το «Stay with Me» αναγνωρίζεται για τα παθιασμένα φωνητικά της Έλισον, τα οποία ανεβαίνουν σε ένα ηχητικό και συναισθηματικό κρεσέντο με κάθε ρεφρέν. Χρόνια αργότερα, το ο τραγουδιστής των Ramones Joey Ramone είπε για την ερμηνεία της: “Θα έμενα”.

Το “Stay with Me” κυκλοφόρησε ως single στη δισκογραφική εταιρεία Warner . Μπήκε στο αμερικανικό Billboard R&B chart στις 15 Οκτωβρίου 1966 και έφτασε στο Νο. 11. και έφτασε στο Νο. 64 του αμερικανικού Billboard Hot 100 . Θα γινόταν το τραγούδι της υπογραφής της .  Το επόμενο σινγκλ της ήταν το “Heart Be Still”, μια μικρή επιτυχία το 1967. 

Το κομμάτι έχει εμφανιστεί σε πολλά άλμπουμ συλλογής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το Sister Love: The Warner Bros. Recordings του 2006 περιέχει όλα τα τραγούδια της Έλισον. 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved