Είναι 2023 και εξακολουθεί να είναι ένα αριστούργημα: Guns N’ Roses, ‘Welcome to the Jungle’

POP UP TEAM
/
26 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Από τον ντεμπούτο δίσκο τους Appetite for Destruction, το 1987. κυκλοφόρησε και ως single και ήταν το δεύτερο του δίσκου. Κατόπιν (το 1988) επανακυκλοφόρησε και κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 7 των αμερικανικών Billboard Hot 100 και στο νούμερο 24 στα βρετανικά chart.

Για την προώθηση του τραγουδιού κυκλοφόρησε και video clip, το οποίο αρχικά το MTV δεν το ήθελε, όμως στη συνέχεια παιζόταν συνεχώς.

Η μουσική χρεώνεται και στα πέντε μέλη του συγκροτήματος, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από τον Axl Rose. Ο στιχουργός, μόλις είχε έρθει στην Λος Άντζελες από την Ιντιάνα και, ουσιαστικά, περιγράφει το πώς του φαίνεται η μεγάλη πόλη: ζούγκλα. Προς το τέλος του τραγουδιού ακούγεται η εξής φράση:

“You know where you are? You’re in the jungle baby, you’re gonna die”, η οποία φημολογείται ότι ο τότε νεαρός Axl την είχε ακούσει από έναν άστεγο, όταν έφτασε στο Λος Άντζελες.

Το κομμάτι θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα του σχήματος με πολλές διακρίσεις από διάφορα μέσα. Συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός VH1, το συμπεριέλαβε στη λίστα του με τα Σπουδαιότερα Hard Rock Τραγούδια, κατατάσσοντας το πρώτο.

Το περιοδικό Rolling Stone, στη λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε 467ο.

Η ελληνική έκδοση του Metal Hammer, σε μία ψηφοφορία, για τα 200 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε 51ο. Ενώ ο Μάρτιν Ποπόφ, στο βιβλίο του The Top 500 Heavy Metal Songs of All Time, το κατέταξε 19ο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved