Ο Ed Sheeran κέρδισε τη δικαστική διαμάχη για το τραγούδι του Marvin Gaye

©Lunchbox LP
POP UP TEAM
/
5 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Βρετανός τραγουδιστής Ed Sheeran κέρδισε τη δικαστική διαμάχη στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν κατηγορούμενος για λογοκλοπή ενός τραγουδιού του Αμερικανού «πρίγκιπα της σόουλ» Μάρβιν Γκέι.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου εκδικαζόταν αυτή η εμβληματική υπόθεση για τα πνευματικά δικαιώματα, θεώρησαν ότι ο 32χρονος τραγουδιστής έγραψε «με ανεξάρτητο τρόπο» τη μεγάλη επιτυχία του 2014 “Thinking Out Loud”, η οποία δεν είναι εν μέρει κλεμμένη από το “Let’s Get It On” του Γκέι, ένα διάσημο τραγούδι του 1973.

Με το άκουσμα της απόφασης, ο Σίραν σηκώθηκε, ευχαρίστησε τους ενόρκους και αγκάλιασε τη νομική ομάδα του.

http://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA

Οι ενάγοντες ήταν οι κληρονόμοι του Εντ Τάουνσεντ, του Αμερικανού μουσικού και παραγωγού που είχε γράψει το “Let’s Get It On” μαζί με τον Μάρβιν Γκέι, τον Αφροαμερικανό θρύλο της σόουλ μουσικής (1939-1984). Όπως υποστήριζαν, τα δύο τραγούδια παρουσιάζουν «εντυπωσιακές ομοιότητες» και «προφανή κοινά στοιχεία».
http://www.youtube.com/watch?v=x6QZn9xiuOE

Αυτή είναι η δεύτερη δίκη του Εντ Σίραν για λογοκλοπή μέσα σε έναν χρόνο: τον Απρίλιο του 2022 κέρδισε σε μια άλλη υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου δύο μουσικοί τον κατηγορούσαν ότι αντέγραψε ένα δικό τους κομμάτι για τη μεγάλη επιτυχία του “Shape Of You”.

http://www.youtube.com/watch?v=JGwWNGJdvx8

Στη δίκη στη Νέα Υόρκη, ο Βρετανός συνθέτης και ερμηνευτής αναγκάστηκε ακόμη και να παίξει κιθάρα και να τραγουδήσει ενώπιον των ενόρκων.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αφότου ολοκληρώθηκε η δίκη σήμερα, ο Σίραν δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» επειδή δικαιώθηκε απέναντι σε μια «αβάσιμη» κατηγορία.

http://www.youtube.com/watch?v=z1YxFjQXbXg

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved