Αυτό το τραγούδι θα είναι πολύ δημοφιλές όταν θα έρθει το 2112: Rush !

POP UP TEAM
/
13 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Aπό το album 2112, το οποίο κυκλοφόρησε στις 1 Απριλίου του 1976 μέσω της δισκογραφικής εταιρίας “Anthem Records”.

Μετά την εμπορική αποτυχία του “Caress of Steel”, η δισκογραφική εταιρεία των Rush πίεσε το συγκρότημα με σκοπό την ηχογράφηση ενός άλμπουμ με πιο εμπορική κατεύθυνση, απευθυνόμενο στις επιθυμίες ενός ευρύτερου αγοραστικού κοινού. Παρ’ όλα αυτά, το συγκρότημα αγνόησε τις επιθυμίες της “Anthem Records”, παραρτήματος της “Mercury”, ηχογραφώντας το “2112”, με το ομώνυμο κομμάτι να ξεπερνάει το είκοσι λεπτά και να αποτελείται από επτά μέρη.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου του 1976 ανεβαίνοντας στο # 61 του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες, όντας ο πρώτος τους δίσκος που μπήκε στο Top-100. Έγινε χρυσός στις 16 Νοεμβρίου 1977 και πλατινένιος στις 25 Φεβρουαρίου 1981. Επίσης, σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση των τσαρτ της πατρίδας τους και έχει βραβευθεί ως διπλά πλατινένιος και ασημένιος στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού αναφέρονται σε μία φανταστική ιστορία η οποία διαδραματίζεται το έτος 2112, όπου μία συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων (Priests of the Temples of Syrinx) καθορίζει τον τρόπο γραφής και το περιεχόμενο εικόνων, τραγουδιών, συγγραμμάτων, κτλ. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν πρωταγωνιστή ο οποίος μαθαίνει να παίζει κιθάρα και να γράφει την δική του μουσική, κάτι που αποστρέφεται η προαναφερθείσα κάστα, οδηγώντας τον στην αυτοκτονία. Μετά τον θάνατο του, οι άνθρωποι απελευθερώνονται από την τυραννία.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι δημιουργία του Νιλ Πιρτ και παρουσιάζει το “έμβλημα του αστρανθρώπου” για πρώτη φορά, ένα σήμα που υιοθέτησαν οι οπαδοί του σχήματος.

R 8885071 1599554962 2669

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved