Οι Stones είναι μουσικοί Θεοί: The Rolling Stones – Anybody Seen My Baby

POP UP TEAM
/
26 Μαΐου, 2023

Το ” Anybody Seen My Baby? ” κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ από το 21ο βρετανικό και 23ο αμερικανικό στούντιο άλμπουμ, Bridges to Babylon (1997).

Γράφτηκε από τον Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς και προστέθηκαν τίτλοι γραφής για το kd lang και τον Ben Mink λόγω των ομοιοτήτων που έχει το ρεφρέν με την επιτυχία του lang το 1992 ” Constant Craving “.

http://youtu.be/wRtmC5wQBe0

Γραμμένο από τους Mick Jagger και Keith Richards , το τραγούδι φέρει επίσης συγγραφικές πιστώσεις για kd lang και Ben Mink . Είναι γνωστό για το ρεφρέν του, το οποίο ακούγεται εντυπωσιακά παρόμοιο με το τραγούδι επιτυχίας του lang του 1992 ” Constant Craving “. Ο Τζάγκερ και ο Ρίτσαρντς ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ το τραγούδι πριν, απλώς ανακάλυψαν την ομοιότητα πριν από την κυκλοφορία του δικούς τους.

http://youtu.be/oXqPjx94YMg

Όπως ανέφερε ο Richards στην αυτοβιογραφία του Life , «Η κόρη μου Angela και ένας φίλος ήταν στο Redlands και έπαιζαν τον δίσκο και άρχισαν να τραγουδούν αυτό το εντελώς διαφορετικό τραγούδι από πάνω του. Ήταν το “Constant Craving” του kd lang. Ήταν η Άντζελα και η φίλη της που το αναγνώρισαν.” Οι δυο τους έδωσαν τα εύσημα στη Λανγκ, μαζί με τον συν-συγγραφέα της Μινκ. Η Λανγκ είπε ότι ήταν “εντελώς τιμή και κολακευμένη” που έλαβε την πίστωση της σύνθεσης τραγουδιού. 

Συμπτωματικά, “Anybody Seen My Baby?” αναφέρεται ότι ήταν ο τίτλος ενός τραγουδιού που έγραψε και ηχογράφησε ο Brian Jones μετά την αποχώρησή του από τους Rolling Stones.  

Επίσης το κομμάτι των Stones, διαθέτει πολλές εμπνεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της δειγματοληψίας του καλλιτέχνη της hip-hop Biz Markie , καθιστώντας το το μοναδικό τραγούδι τους που περιλαμβάνει δειγματοληψία. Το μπάσο και τα πλήκτρα ερμηνεύει ο Jamie Muhoberac . Ο Waddy Wachtel παίζει ακουστική κιθάρα και οι Jagger, Richards και Wachtel παίζουν ηλεκτρικές κιθάρες. Το τραγούδι έχει μια ξεχωριστή αίσθηση R&B, οδηγούμενη από το μπάσο του Muhoberac.

Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο για το “Anybody Seen My Baby?” συμμετέχει η Αμερικανίδα ηθοποιός Angelina Jolie .  Εμφανίζεται ως στρίπερ που φεύγει στα μέσα της παράστασης για να περιπλανηθεί στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του βίντεο, με μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved