Ο Ed Sheeran είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο

©Instagram/ teddysphotos
POP UP TEAM
/
19 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Ed Sheeran ανακηρύχθηκε ο πιο «πολυπαιγμένος» καλλιτέχνης της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, για έκτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια, από τη μουσική εταιρεία Phonographic Performance Limited (PPL).

Τα στοιχεία για το 2022 αντικατοπτρίζουν την πιο πολυακουσμένη μουσική στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πραγματικούς όρους: εκτός από τη ροή, το ραδιόφωνο και τη ραδιοφωνική μετάδοση, η PPL χορηγεί άδειες χρήσης ηχογραφημένης μουσικής σε δημόσιους χώρους και χώρους δημόσιας εκτέλεσης.

Σε μεγάλο βαθμό, η νίκη του Sheeran οφείλεται στη δημοτικότητα του άλμπουμ του 2021, «=» (“Equals”), το οποίο έχει γίνει τρεις φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερες από 900.000 πωλήσεις.
http://www.youtube.com/watch?v=5fF7bWC70MM&list=PLxA687tYuMWj74FavXPI4IX2qwLXPS30i

Ο Sheeran μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα των πιο πολυπαιγμένων καλλιτεχνών του PPL το 2012, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ +. Ο διάσημος τραγουδιστής ανέφερε σε δήλωσή του: «Ευχαριστώ όλους όσοι συνεχίζουν να ακούν και να απολαμβάνουν τη μουσική μου. Δεν το θεωρώ ποτέ δεδομένο».

Στο Top 10 κυριαρχούν οι αστέρες της βρετανικής ποπ, μεταξύ των οποίων, η Dua Lipa. Ο ξένος καλλιτέχνης με την υψηλότερη θέση στα charts είναι ο Γάλλος σούπερ σταρ DJ, David Guetta. Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ Taylor Swift ολοκληρώνει τη λίστα στο Νο 10.

Οι Coldplay είναι το μοναδικό συγκρότημα στη λίστα, η οποία είναι κατά 70% ανδρική. Η PPL αποκάλυψε, επίσης, τα τραγούδια με τις περισσότερες αναπαραγωγές για το 2022. Ο Harry Styles βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με το «As It Was».

http://www.youtube.com/watch?v=H5v3kku4y6Q

Ο διευθύνων σύμβουλος της PPL, Peter Leathem, ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαι ευτυχής που τα φετινά charts με τις περισσότερες αναπαραγωγές αναγνωρίζουν δύο από τις μεγαλύτερες μουσικές εξαγωγές της χώρας, τον Ed Sheeran και τον Harry Styles. Η παγκόσμια επιτυχία τους αντανακλά την οικονομική και πολιτιστική σημασία της βρετανικής μουσικής.

Η απαράμιλλη πορεία του Ed στην κορυφή των charts, των πιο παιγμένων καλλιτεχνών μας, αποτελεί απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητας, της μακροβιότητας και του εξαιρετικού ταλέντου του. Πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν και την ομάδα του. Η αλματώδης επιτυχία του Harry αντικατοπτρίζει τη σκληρή δουλειά και την ικανότητά του να γράφει και να ερμηνεύει τραγούδια που βρίσκουν απήχηση σε όλο τον κόσμο».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved