Η περιοδεία «Renaissance» της Beyonce κερδίζει 500 εκατ. δολάρια περισσότερα από την «Eras» της Taylor Swift

©Instagram/ beyonce
POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Queen Bey αποδεικνύει ότι είναι η βασίλισσα της pop, αφού θα μπορούσε να αποκομίσει σχεδόν 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την παγκόσμια περιοδεία της «Renaissance» – περίπου 500 εκατ. δολάρια περισσότερα- από το «Eras» της Taylor Swift.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε υποθέσεις σχετικά με τον αριθμό των θαυμαστών που αγοράζουν εισιτήρια στις συναυλίες τους, σύμφωνα με το «Forbes».

Το «Renaissance» θα μπορούσε να εισπράξει από 275 εκατ. έως 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από τα εισιτήρια μέχρι να τελειώσει η περιοδεία τον Σεπτέμβριο. Λόγω της έντονης επιθυμίας των θαυμαστών να παρακολουθήσουν συναυλίες αγαπημένων τους καλλιτεχνών -μεσολάβησε και η πανδημία- αυτά τα ποσά μπορεί να φαίνονται λογικά.

Γεννημένη στο Χιούστον του Τέξας, η Beyonce, μπήκε στη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του 1990 με τους Destiny’s Child. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «Renaissance» θα μπορούσε να είναι η πιο επικερδής συναυλιακή περιοδεία της Beyonce – ενδεχομένως να ξεπερνά τα έσοδα που έχει κερδίσει από όλες τις προηγούμενες συναυλίες της μαζί! 

Εκτός από ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, η Beyonce και η Swift είναι και εξαιρετικά στελέχη επιχειρήσεων. Ένα βασικό μέρος της δουλειάς του στελέχους είναι η επιλογή μιας επιχειρηματικής στρατηγικής – η λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποια προϊόντα θα πωλούνται, πού θα πωλούνται και πόσο θα χρεώνονται οι πελάτες – και η άψογη εκτέλεσή της.

Και οι δύο καλλιτέχνιδες τα έχουν καταφέρει και σε αυτό το κομμάτι. Η Swift μπορεί να διατηρεί μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις εισιτηρίων απ’ ότι η Beyonce. Όσο για τις μέσες τιμές των εισιτηρίων τους για τις περιοδείες τους το 2023 είναι περίπου 700 δολάρια.

Η Taylor Swift, που είναι περίπου οκτώ χρόνια νεότερη από την Beyonce, έχει ενδεχομένως πολλά χρόνια μπροστά της για να την ξεπεράσει.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved