Η δεκαετία του ’80 ήταν μια χρυσή εποχή της μουσικής: U2 “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”

POP UP TEAM
/
16 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

 Τόσοι διαφορετικοί ήχοι. Δεν θα υπάρξει άλλη μια δεκαετία σαν αυτή με τη μουσική.

Είναι το δεύτερο κομμάτι από το άλμπουμ του 1987 The Joshua Tree και κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ του άλμπουμ τον Μάιο του 1987. Το τραγούδι ήταν επιτυχία, και έγινε το δεύτερο συνεχόμενο νούμερο ένα σινγκλ του συγκροτήματος στο αμερικανικό Billboard Hot 100 ενώ έφτασε στο νούμερο έξι στο UK Singles Chart .

Προήλθε από ένα demo που ηχογράφησε το συγκρότημα στο οποίο ο ντράμερ Larry Mullen Jr. έπαιζε ένα μοναδικό μοτίβο ρυθμού. Όπως μεγάλο μέρος του The Joshua Tree , το τραγούδι εμπνεύστηκε από το ενδιαφέρον του γκρουπ για την αμερικανική μουσική .

Το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” εκθέτει επιρροές από την γκόσπελ μουσική και οι στίχοι του περιγράφουν την πνευματική λαχτάρα. Τα φωνητικά του κορυφαίου τραγουδιστή Bono είναι σε υψηλό επίπεδο και ο κιθαρίστας The Edge παίζει ένα chiming arpeggio . Στα γκόσπελ χαρακτηριστικά του τραγουδιού προστίθενται τα χορωδιακά δεύτερα φωνητικά που παρέχονται από τους Edge και τους παραγωγούς Brian Eno καιΝτάνιελ Λανουά .

Το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” έγινε αποδεκτό από τους κριτικούς και έλαβε δύο υποψηφιότητες στα 30α Ετήσια Βραβεία Grammy το 1988, για τον δίσκο της χρονιάς και το τραγούδι της χρονιάς .

Έγινε στη συνέχεια ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του γκρουπ και έχει παιχτεί σε πολλές από τις συναυλιακές τους περιοδείες .Έχει εμφανιστεί επίσς σε πολλές από τις συλλογές και τις ταινίες συναυλιών τους .

Πολλοί κριτικοί και διάφορες δημοσιεύσεις έχουν κατατάξει το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” μεταξύ των σπουδαιότερων κομματιών στην ιστορία της μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του Rolling Stone που το κατέταξε στο νούμερο 93 της λίστας του 2010 ” The 500 Greatest Songs of All Time».

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved