Ο ροκ ύμνος που ο Elton John είχε αποκαλέσει «απόλυτα γελοίο»

©Instagram/ eltonjohn
BETH TSALIKI
/
5 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Elton John, από την αρχή της καριέρας του, προβληματιζόταν στο να προσδιορίσει τι θα έκανε επιτυχία στο κοινό. Κατά τη διάρκεια των πρώτων mainstream προσπαθειών του με τον στιχουργό Bernie Taupin, ο John ήταν γνωστός για το ότι έγραφε τραγούδια με mainstream απήχηση μόνο για να γίνει διάσημος, μέχρι που άρχισε να γράφει αυτό που του «έλεγε» η καρδιά του και όχι αυτό που πίστευε ότι ήθελαν οι άλλοι.

 Καθώς ο John γνώριζε επιτυχία με τραγούδια όπως το «Your Song» και το «Tiny Dancer», οι Queen βρίσκονταν στην άλλη άκρη της Αγγλίας συνθέτοντας τα πρώτα τους αριστουργήματα. 

Βγαίνοντας από την παράδοση του σκληρού ροκ, οι Queen λειτουργούσαν πάντα κάτω από το πέπλο του μεγαλειώδους ροκ εν ρολ, βάζοντας τα πάντα για να κάνουν πολυτελείς δηλώσεις σε κομμάτια όπως το «Great King Rat», τον πρώτο καιρό της καριέρας τους.

Ενώ το συγκρότημα θα πετύχαινε τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες όπως το “Killer Queen” αργότερα, ο Freddie Mercury ήξερε ότι είχε κερδίσει χρυσό όταν έβαλε για πρώτη φορά το “Bohemian Rhapsody”. Αν και κάθε μέλος του συγκροτήματος θα συνεισέφερε τραγούδια στο A Night at the Opera, το «Bohemian Rhapsody» ήταν το πνευματικό τέκνο του Mercury από την αρχή, περιέχοντας τρεις ξεχωριστές ενότητες που κινούνται μέσα και έξω το ένα από το άλλο για να δημιουργήσουν ένα επικό ταξίδι έξι λεπτών.

 Όμως, όταν ο John άκουσε για πρώτη φορά ότι το συγκρότημα σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το τραγούδι ως σινγκλ, σκέφτηκε ότι έκαναν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας τους. Μιλώντας για το κομμάτι στη βιογραφία του «ME», ο John, όταν ο μάνατζερ των Queen, John Reid, του έπαιξε το τραγούδι, σκέφτηκε ότι το συγκρότημα προσπαθούσε να γίνει πολύ γρήγορα γνωστό.

Όπως διηγείται ο John: «Ακούσαμε το τραγούδι και κούνησα το κεφάλι μου προβληματισμένος. Είπα: Δεν πρόκειται να το κυκλοφορήσεις στα αλήθεια αυτό, έτσι; Εκείνος συνοφρυώθηκε. Ρώτησε: Γιατί, ποιό είναι το πρόβλημα; Κι εγώ του απάντησα: «Είναι απόλυτα γελοίο!».

 Ανεξάρτητα από την κριτική του John, το συγκρότημα ήθελε το «Bohemian Rhapsody» να κυκλοφορήσει ως single.

 Στη μουσική σειρά ντοκιμαντέρ Classic Albums, ο ντράμερ Roger Taylor μίλησε για την επιθυμία του να κυκλοφορήσει το τραγούδι ως single: «Ήταν σίγουρα η επιλογή μου για το σινγκλ γιατί μου άρεσε πολύ ο στίχος, «Mama, just kill a man». Νόμιζα ότι ήταν πολύ δυνατό. Αλλά δεν ήταν προφανές. Επίσης, εκείνη την εποχή τα single δεν έπρεπε να είναι περισσότερο από τρία λεπτά».

Παρόλο που ο John φάνηκε σκληρός με τους φίλους του, έχει παραδεχτεί για τον Mercury: «Από τη στιγμή που τον γνώρισα, τον αγάπησα… Ήταν απλά υπέροχος. Απίστευτα έξυπνος. Ευγενικός, γενναιόδωρος και εξωφρενικά αστείος».

Ο Elton John και ο Axl Rose τραγούδισαν μαζί προς τιμήν του Mercury μετά τον τραγικό θάνατό του λόγω AIDS το 1991.

Παρόλο που εκείνη την εποχή δεν ενδιαφερόταν για τα singles, ο Elton John πάντα επικεντρωνόταν στον χαρακτήρα των καλλιτεχνών παρά στις πωλήσεις που έκαναν. 

http://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ

 

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved